menu

Családireceptkönyv.hu

Disznósült


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A pácoláshoz:
1 pohár sör, 1 teáskanál só, 1 teáskanál bors, 1 hagyma, 1 rozmaring ág

A sütéshez:
1 kg csontozott karaj, 5 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, bors, fél teáskanál curry, 1,5 kg burgonya, 1 répa, rozmaring, pirospaprika, olaj

Elkészítés:


A húst bepácoljuk és egy napig hagyjuk benne. A sörbe keverjük a sót, a borsot, a felaprított hagymát és a rozmaringot, majd a húsra öntjük és hűtőbe tesszük. Ha a húst nem fedi teljesen, akkor fél nap múlva megfordítjuk, hogy minden része átvegye a pác ízét. A következő nap kivesszük a húst a pácléből. A fűszereket összekeverjük, a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk és kevés olajat teszünk bele. Ezzel átkenjük a hűst és legalább félórára hűtőbe tesszük.
A burgonyát és a répát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, majd egy kiolajozott tepsibe tesszük. Megszórjuk sóval, borssal és a hűst a tepsi közepére tesszük, a zöldségekre. A tetejére egy kevés olajat öntünk, a burgonyára is. Alufóliával lefedjük és 200 fokon félórán át sütjük. Levesszük a fóliát és tovább sütjük még félórán keresztül.

Disznósült

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vasárnapi sertéssült
Vasárnapi sertéssült

A lapockát megmossuk és leitatjuk róla a nedvességet. Meglocsoljuk étolajjal, majd sózzuk, borsozzuk és megszórjátok őrölt fűszerköménnyel. Behelyezzük egy tepsibe és 230 fokon sü...

Elkészítési idő: 3-4 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott galuska tejfölös tarjával
Rakott galuska tejfölös tarjával

a-a hagymát összedaraboljuk és kevés zsíron megpiritjuk -a császárszalonnát és a tarját kockára vágjuk megpiritjuk -majd a kettőt összekeverjük -elkészitjük a galuskát maj...

Elkészítési idő: 40
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sonkás,sajtos zsebes karaj
Sonkás,sajtos zsebes karaj

A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. -Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéke...

Elkészítési idő: 12 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Serpenyős rostélyos
Serpenyős rostélyos

A felszeletelt rostélyost klopfold ki és elősütés után terítsd egy lábas aljába. Az elősütésből visszamaradt zsíron pirítsd aranysárgára az apróra vágot hagymát, majd a tűzről lehú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk