60 dkg sertéshús,
vöröshagyma,
pirospaprika,
zöldpaprika, paradicsom (vagy lecsó)
60 dkg sertéshúst 2 cm-es kockákra vágunk. Két evőkanál zsíron megpirítunk egy középnagyságú, apróra szeletelt vöröshagymát, amikor rózsaszínű, meghintjük egy fél kávéskanál pirospaprikával, teszünk bele két, karikára szelt zöldpaprikát és egy paradicsomot vagy egy kanál lecsót, és belekeverjük a húskockákat. Egy kevés vízzel föleresztve, a húst félpuhára főzzük. Közben egy kanál zsíron megpirítunk egy 1/4 kg, 5-8 tojásos tarhonyát, vízzel föleresztjük, megsózzuk, és ezt is félpuhára főzzük. A félig puhult húst és a tarhonyát összeöntjük, és vízzel föleresztve, puhára pároljuk. A tarhonyás húshoz adjunk savanyúságot.
A hagymákat és a gombát megtisztítom, majd aprítom. Én szeretek apró csiperkét használni, ezeket félbe-négybe vágom, de aki hozzájut erdei gombákhoz, azt is használhat bele. A sert...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírt tepsibe tesszük. A megmosott tarját besózzuk és a zsír tetejére tesszük. Megszórjuk köménnyel és a tetejére tesszük a kettévágott gerezd fokhagymát. Egy kis vizet öntünk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA káposztát megmossuk. A musttal és a húsos szalonnával feltesszük főni. Ha szükséges, pótoljuk a folyadékot, de csak nagyon minimális lehet alatta. A burgonyát megmossuk, héjában...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes- Hagymát apróra vágjuk,kevés olajon pirítjuk. Hozzászelünk zöld paprikát és bacont. kb 30 dkg darált húst keverünk még hozzá és fehéredésig sütjük. Fűszerek : fokhagymapor,sült hú...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű