50 dkg sertéshús
40 dkg szemes paszuly
1 kis fej hagyma
3 cikk fokhagyma
2 evőkanál sűrített paradicsom
so, bors, keves piros paprika, olaj
szárított kapor
Rántáshoz:
1 ek. liszt
2 ek. olaj
leves kocka
A paszulyt puhara fozzuk
A hust kockara vagjuk
A hagymat vekonyra szeleteljuk
Keves olajon a hagymat uvegesre paroljuk, hozzaadjuk a hust,es addig keverjuk amig a hus kifeheredik
Fuszerezzuk : so,bors piros paprika
Amikor a paszuly es a hus is megpuhult, akkor a kettot osszekeverjuk, ha a paszulyon sok a viz akkor leszurunk belole
Hozzatesszuk a preselt fokhagymat, kaprot,sűrített paradicsomot,leveskockat
Elkeszitjuk a rántást
Az olajban elkeverjuk a lisztet, es nehany percig kavarjuk, utana felontjuk a maradek paszyly levevel , es allando kavarassal a husos paszulyhoz adjuk
Ha kell akkor meg utana fuszerezzuk
Meg nehany percig a tuzon hagyjuk, hogy az izek osszeerjenek.
A darált húshoz hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a tojást, majd fűszerezzük. Golyókat formázunk belőle, hőálló tálba tesszük, 180 fokon kb. 15 percig sütjük. Lereszel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felforrósított zsiradékon pirítsd sárgára az apróra vágott hagymát, tedd bele a felkarikázott zöldpaprikát, majd néhány perc múlva a megtisztított, felnegyedelt paradicsomot. Ha...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: KözepesA sertéscombot, laskagombát és a szalonnát csíkokra a hagymát apróra vágjuk. A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát és pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, bo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertésszűzet az esetlegesen rajta lévő hártyáktól, zsírdarabkáktól megtisztítjuk. Egy alkalmas konyhai eszköz segítségével (én jobb híján a késélező rudat használtam) lyukat fúr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű