- 1 kg hús
- olaj
- só
- bors
- majoranna
- 1 nagy pohár tejföl
- liszt
◾️A húst kiklopfoljuk majd sózzuk és borsozzuk.
◾️Lisztbe mártogatva elősütjük őket.
◾️Olajjal kikent tepsibe tesszük a szeleteket és megszórjuk őket majoránnával.
◾️Minden szeletet megkenünk tejföllel és szórunk még rá majoránnát.
◾️150°-ra előmelegített sütőben, fóliával lefedve, kb. 120 perc alatt készre sütjük.
Köretként párolt rizs a legjobb hozzá, de bátran lehet akár burgonyapürével is tálalni.
A töltelékhez a vöröshagymát vágd apróra, egy evőkanál olajon párold világos zsemleszínűre, majd hűtsd ki. A darált húst keverd össze a felaprított medvehagymával, közben ízlés sze...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: Könnyű1. A palacsintatészta hozzávalóiból közepesen sűrű palacsintatésztát félretesszük pihenni. 2. A szüzet jó ujjnyi szeletekre vágjuk, gyengéden sózzuk. 3. Serpenyőben vajat h...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sonkát a babérlevéllel, szemes borssal együtt puhára főzzük. Ha kissé kihűlt, levesszük a bőrét. A mustárt elkeverjük a mézzel, az őrölt fekete borssal, a majoránnával, a to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertés az alap Ha kolbász, akkor alapból mindenki sertésben gondolkozik itthon (és paprikás megoldásban). A sertés majdnem mindegyik része használható kolbászba - amit nem saj...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz