menu

Családireceptkönyv.hu

Shepherd's pie


Írta:

Elk. idő: 70 perc
Adag: 5-6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg darált hús (lehet bármilyen, eredetileg bárányhús)
1 nagy vöröshagyma apróa vágva
1-2 ek. kókuszolaj
2-3 dkg közepes sárgarépa apróra vágva
1 negyed zeller apróra vágva
4 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors
1 tk. őrölt pirospaprika
1 tk. szárított kakukkfű
1-2 tk. házi ételízesítő (elmaradhat)
3-4 db babérlevél
1/2 tk. erithrytol
1 tk. almaecet
1.5 dl víz (lehet húsleves is)
2 ek. tápióka keményítő

A tetejére:
2 fej karfiol puhára főzve
só, bors
pici szerecsendió (elmaradhat)
1 ek. kókuszolaj
0,5-0 dl kókusztej
+ lehet még 2 tojással dúsítani

Elkészítés:


Először a rózsáira szedett karfiolt enyhén sós vízben feltettem főzni. A hagymát nagyon apróra vágtam és egy nagy serpenyőben egy pici kókuszolajon megpirítottam, hozzáadtam az apróra vágott sárgarépát és a zellert, (a répa keménységétőt függően 5-10 percig) majd tovább pirítottam a hagymával együtt. Ha nagyon barnulna, akkor egy pici vizet lehet hozzáadni. Hozzáadtam a darált húst is, sóztam, ha van házi ételízesítő, akkor azt is hozzá lehet adni. Beletettem a babérlevelet, belenyomtam a fokhagymát és kb 5 percig kevergetve pirítottam a húst. Ekkor hozzáadtam az édesítőt és az almaecetet és jól átkevertem, megszórtam a keményítővel, elkevertem és felöntöttem a vízzel, addig főztem folyamatosan kevergetve, amíg jó sűrű ragut nem kaptam. A legvégén hozzákevertem az apróra vágott rozmaringlevelet és a kakukkfüvet is. ilyenkor meg kel kóstolni és még lehet ízesíteni. Az egész kb. 20-25 perc, nem kell teljesen megfőzni, mert még megy a sütőbe. Ez alatt az idő alatt a karfiol is megfőtt, leöntöttem a vizet róla, sóztam, borsoztam, pici szerecsendiót is adtam hozzá, hozzáadtam a kókuszolajat és anyi kókusztejet, hogy krémes legyen. a tejet és a szerecsendiót, és krumplinyomóval összetörtem az egészet. Ezután lehet két tojással dúsítani, én most nem adtam hozzá, a hagyományoshoz sem mindig szoktam. Egy jénai tálat kikentem kókuszolajal, beleöntöttem a húsos ragut, rá a karfiolpürét és szépen elsimítottam. Ha valakinek van hozzá türelme, lehet habzsákból is nyomni rá a karfiolpürét, úgy nagyon szép lesz. 200 fokos sütőben 25-30 percig kell sütni, ha a tepsi színültig van, akkor érdemes egy nagyobb tepsire állítva betenni a sütőbe, mert ahogy sül, a húsos ragu kibuggyan a karfiol alól és súrolhatjuk a sütőt.

Shepherd's pie

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Lapocka - Bakonyi sertésragu
Lapocka - Bakonyi sertésragu

1. A szalonnát, a hagymát apróra vágom,és olajon megdinsztelem, majd pirospaprikával megszórom. 2. A húst kockára vágom, majd a hagymához adom. 3. 5 percig sütöm a húst, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: suhajpeter
Parasztoldalas rakott burgonyával
Parasztoldalas rakott burgonyával

Az oldalast alaposan bedörzsöljük fűszerekkel. Egy tűzálló edény aljába kevés olajat öntünk, ebbe helyezzük a húst, megszórjuk egész köménnyel, rátesszük a karikákra vágott vörösha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Stefánia vagdalt
Stefánia vagdalt

A hagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. A fokhagymát lereszeljük. A zsemlét vízben áztatjuk, és jól kicsavarjuk. A darált húshoz adjuk a dinsztelt hagymát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sonkás szaftos karaj
Sonkás szaftos karaj

A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, kevés olajon üvegesre pirítjuk. Közben a húst megmossuk és nagy szeletekre vágjuk, majd 3-4 percen át sütjük a hagymával együtt. Fűszerez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk