menu

Családireceptkönyv.hu

Körömpörkölt


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 darab sertésköröm
1 db hátsó csülök
3 evőkanál sertészsír
3 db közepes vöröshagyma
3-­4 gerezd fokhagyma
2 db közepes paradicsom
2 db zöld, csípős paprika
2 evőkanál őrölt édes­nemes paprika
1 kávéskanál egész köménymag
só ízlés szerint

Elkészítés:


A körmöket hosszában kettévágtuk, a csülköket kb. 3 cm­es karikára vágtuk, ill. fűrészeltük, majd alaposan megmostam a húsokat.
A nagy vaslábosba tettem a zsírt, üvegesre pirítottam az apróra vágott vöröshagymát, hozzá a pirospaprikát, majd hozzáadtam a darabokra vágott körmöt és csülköt, és tovább pirítottam még. Hozzáadtam a
paradicsomot, a fokhagymát, megsóztam, megszórtam köménnyel, öntöttem hozzá kis vizet, annyit, hogy ellepje az egészet végül rádobtam a zöld erős paprikákat egészben. Jól összekevertem az egészet, majd fedő alatt lassú tűzön főztem közel három óra hosszat. Közben néha megmozgattam, megráztam, nem kevergettem, pótoltam az elforrt levet és kóstolgattam.
A pörkölt leve ízletes, ragacsos lett, a csontokról levált a hús, bőr. Köretet nem készítettem hozzá,
friss kenyérrel és kovászos uborkával ettük, vörösbort ittunk hozzá.

Trükkök, tippek, praktikák:


Csülök nélkül is tökéletes!

Körömpörkölt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tarja - Pasifogó tepsis hús
Tarja - Pasifogó tepsis hús

1. 1 kg burgonyát meghámozunk, és nagyobb kockára vágunk, nyersen szorosan egymás mellé tesszük a tepsibe, kicsit megsózzuk, és kis vajdarabkákat és kevés apróra vágott füstölt sza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Klári
Bakonyi sertés
Bakonyi sertés

1. A gombát negyed cikkekre vágva füstölgően forró serpenyőben, egy evőkanál zsíron aranybarnára pirítjuk só hozzáadása nélkül és félretesszük. 2. A serpenyőbe újabb egy kanál o...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Darálthússal töltött göngyölt karaj
Darálthússal töltött göngyölt karaj

Először a húsokat kikloffoljuk és megsózzuk enyhén, ezután a darált húst belerakjuk egy edénybe és fűszerezzük egy kicsi vegetával, apróra vágott petrezselyem zölddel és kockára vá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombás hagymás tarja házi csalamádéval
Gombás hagymás tarja házi csalamádéval

A húsokat befűszerezem és sorban lerakom a tepsi aljára. A hagymát félfőre vágom a gombát szeletelem Egy nagy tálban összekeverem sóval, borssal a ketchuppal és a mustárral, zúz...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk