60 g szalonna (füstölt)
250 g tarhonya
1 közepes fej vöröshagyma
1 evőkanál fűszerpaprika
1.5 teáskanál só
3 csipet fehérbors (őrölt)
1 teáskanál köménymag (őrölt)
700 ml víz
500 g burgonya (megtisztított, hámozott)
150 g kolbász (füstölt)
A szalonnát kiolvasztjuk, majd rátesszük a tarhonyát és kissé megpirítjuk.
Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd pár percig együtt sütjük tovább.
Az edényt lehúzzuk a tűzről, majd beletesszük a pirospaprikát és felöntjük vízzel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel. A köményt ki is hagyhatjuk, de én szeretem, mert jó ízt ad neki.
A burgonyát kockára vágjuk, majd az edénybe tesszük.
A főzési idő közepe felé - azaz a 20. perc környékén - hozzáadjuk a karikára vágott füstölt kolbászt is.
Alacsony lángon addig főzzük - ez további 20-30 perc -, amíg minden meg nem puhul. Persze ügyeljünk, hogy a tarhonya nehogy szétfőjjön. Néha átkeverjük, ha elfő róla a nedvesség, vízzel pótoljuk.
Bármilyen ecetes savanyúsággal, vagy salátával nagyon ízletes fogás a pásztortarhonya.
A húsokat a sütés előtti este klopfold ki. Nyomd vagy reszeld a fokhagymát a tejbe, és tedd bele a szeleteket. Fedd le, és rakd egy éjszakára hideg helyre. Másnap vedd ki a pácból,...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA karaj bőrös oldalát éles késsel beirdaljuk hosszában és keresztben is. A fűszerekkel jól bedörzsöljük. A hagymát nagyobb darabokra vágjuk, a fokhagymával együtt sütőzacskóba te...
Elkészítési idő: 310 min Nehézség: KözepesElkészítés: A húst megmossuk, kockára vágjuk. Az apróra vágott füstölt szalonnát az olajon kisütjük, majd félretesszük. A szalonnás zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát me...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: KözepesA sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van azt is 2-3 centisre daraboljuk. A szalonnát kiolvasztju...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű