0 dkg. csavart tészta ( fusilli )
35 dkg. darált hús
5 dl sűrített paradicsomlé
1 fej hagyma
20 dkg reszelt sajt
olaj
só
bors
oregánó
bazsalokom
A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk, forró olajon megdinszteljük.
Hozzákeverjük a darált húst, sót, borsot, és a fűszereket.
Kevés vízze készre pároljuk a húst.
Ezután paradicsompürével összekeverjük.
Ha szükséges felönthetjük még egy kevés vízzel igény szerint mielőtt levesszük a tűzhelyről, ha kevés a szaftja.
A spagettit enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd összekeverjük az olajjal, hogy ne ragadjon.
Tálaláskor a paradicsomos, húsos keverékkel leöntjük, és reszelt sajttal behintjük.
A szerző kézzel készíti a tésztát. A lisztet átszitálja, elkeveri benne a sót és a cukrot. A munkafelületre önti, közepébe mélyedést készít, ide teszi a puha vajat, a tojást és a t...
Elkészítési idő:A kaprot mosd meg és vágd apróra. A tojásokat tedd egy tálba, sózd meg és robotgéppel verd fel, tedd bele a cukrot és verd tovább. Add hozzá a tejet és a már kihűtött olvasztott va...
Elkészítési idő: 30 percA tésztát a szokásos módon, sós vízben kifőzzük. Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk. A tojásokat elkeverjük a tejszínnel, sóval, borssal. Hozzáadjuk a sajt felét is. Az ola...
Elkészítési idő: 45 perc