:50dkg túró,20dkg liszt,1 citrom reszelt héja,1 tojás,
Töltelékhez:3 tojás,5 evőkanál porcukor,1 tejföl,
Elkészítése:tésztához összegyúrjuk a túrót,lisztet,citromhéjat,tojást és egy csipet sót.Vizet forralunk.Lisztezett deszkán 1cm vastagra kinyújtjuk a tésztát.1cm széles csíkokra vágjuk és kifőzzük.Leszűrjük.
A töltelékhez a tojásokat kettéválasztjuk,a sárgáját 3 evőkanál porcukorral kikeverjük,hozzáadjuk a tejfölt .Majd összekeverjük a tésztával.Legvégül felverjük a tojásfehérjét a 2 evőkanál porcukorral és néhány csepp citromlével és összeforgatjuk a metélttel.Kivajazott tűzálló tálba simítjuk és sütjük.ha kivesszük kicsit pihentetjük és kockára vágjuk.
elkészítés A vízet egy nagyobb edényben feltesszük főni pici sóval, olajjal. Ha felfőtt, a tésztát beletesszük, néhányszor megkavarjuk, hogy a gnocchi ne tapadjon az edény a...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűVálaszd szét a tojásokat külön-külön tálba (a sárgája legyen nagyobb tálban, majd abba kevered bele a fehérjét). A sárgájához add hozzá a lisztet, sütőport, a sót és a tejet, kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsiga A tésztát összegyúrjuk, pihentetjük fél órát, nyújtjuk Nagy kockákra vágjuk, és megsodorjuk csigakészítőn csigának. Kocka, csík: Abba teszek egy kis vizet is, hogy kb 8...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd az olaj és a víz hozzáadásával tésztát kapunk. Gombócra formázzuk, becsomagoljuk egy fóliába és addig pihentetjük, amíg elkészül...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű