Családireceptkönyv.hu

Lasagne


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 4 személyre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg darált hús
45 dkg darabolt paradicsom konzerv
20-20 dkg lasagne tészta
15 dkg parmezán
2 gerezd fokhagyma
2 szár zeller
1 sárgarépa
1 hagyma
5 ek olaj
2 tk bazsalikom
só, bors

Besamel:
10 dkg vaj
8 dkg liszt
8 dl tej
só, őrölt bors, szerecsendió

Elkészítés:


A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát apróra vágjuk, a répát lereszeljük, a zellert vékonyan felkarikázzuk, fokhagymát megroppantjuk a kés lapjával és finomra vágjuk.
Olajon a hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a répát, zellert, fokhagymát, aláöntünk 1 dl vizet és 5 percig főzzük.
Ezt követően hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, majd ráöntjük a paradicsomkonzervet, sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal ízesítjük és 20 perc alatt krémes ragut főzünk belőle.

A besamelhez a vajat felolvasztjuk, megfuttatjuk rajta a lisztet, majd apránként felhígítjuk a tejjel és besűrítjük.
Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.

Egy nagyobb kerámia tál aljára kenünk a húsos raguból, erre jön a lasagne lapok, majd a besamel szósz, ismét hús-tészta-ragu.
Tetejére tészta, végül a szósz és reszelt sajt.
200 fokos sütőben pirosra sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Aranygaluska
Aranygaluska

A tej egy részét meglangyosítjuk, teszünk bele 1 tk cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. (Én szoktam rá szórni a tetejére egy marék lisztet, hogy a kémiai hatás beinduljon.)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Virslivel töltött tészta
Virslivel töltött tészta

A lisztet, a burgonyapelyhet és a sót egy tálba tettem. A langyos tejet összekevertem a cukorral, hozzáadtam az élesztőt és a tejfölt, majd a liszttel tésztát gyúrtam, a végén az o...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Túrós csusza sütőben sütve
Túrós csusza sütőben sütve

A túrót és a tejföl 2/3-át kikeverjük egymással. A szalonnát és a kolbászt felkockázzuk, a zsírjukat kiolvasztjuk egy nagyobb serpenyőben, és félreteszünk belőlük egy keveset a cs...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Emőke
Quiche Lorraine
Quiche Lorraine

A lisztet átszitáljuk a sóval, beledörzsöljük a vajat. Kanalanként annyi vizet adunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Összegyúrjuk, cipóvá gömbölyítjük, és legalább 1 órán...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk