menu

Családireceptkönyv.hu

Paradicsomos penne


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g penne tészta
10-12 db bacon
10 dkg sajt
5-6 szelet sonka szalámi
5-6 evőkanál kukorica
5-6 evőkanál gomba

bors
petrezselyem
bazsalikom
500 g paradicsom püré
1 fej közepes hagyma
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:


Felteszek egy zacskó pennet.
Feldarabolom durván a hagymát és a fokhagymát.
Megpirítom a hagymát majd a fokhagymát...
Hozzáteszem a bacont
Majd a sonkát és összesütöm. Sózom, borsózom, fokhagymaporral beszóróm.
Mehet a kukorica gomba... kicsit összefőzöm.
Hozzáöntöm a paradicsomot és teszek hozza a tészta főzőlevéből(fél merőkanállal)... petrezselyemmel, bazsalikommal szórom 2-2 csipet... pár percig főzöm.
Hozzá adom a tésztát...összerottyantom.

Paradicsomos penne

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ibolya
Rakott tésztás-húsos zöldség
Rakott tésztás-húsos zöldség

Jénaiba rétegezzük a hozzávalókat. Alulra a tésztát, rá a húst, tetejére a zöldségeket. A tojást villával felverjük, belekeverjük a tejfölt, hígítjuk a tejszínnel, sózzuk, borsozz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Császármorzsa
Császármorzsa

1 - A tejet felmelegítjük. 2 - A mazsola és a tojás kivételével minden alapanyagot összekeverünk egy tálban. 3 - A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét külön tálban habbá verjük....

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aszalt paradicsomos-olivás tészta
Aszalt paradicsomos-olivás tészta

A tésztát sós vízben kifőzzük. Közben az összevágott aszalt paradicsomot, olivát és tonhalkonzervet tejszínben átrottyantjuk. Zöldfűszerekkel, sóval, borssal ízesítjük.

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Valéria
Erdélyi lángos
Erdélyi lángos

Fél dl langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd letakarva, langyos helyen fölfuttatjuk. Vigyázzunk, hogy a tej valóban langyos (és ne meleg!) legyen, mert az élesztő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk