Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Chilis-sajtos hús


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


fél cs penne tészta
fél kg csirkemell
1 cs sajtszósz
20 dkg sajt
őrölt chili
chiliszósz

bors
csirke fűszerkeverék
mexikói fűszerkeverék
1 konzerv kukorica
5 dkg vaj
3 dl tej (lehet 1 dl főzőtejszínés 2 dl tej, úgy krémesebb)

Elkészítés:



A csirkét nagyobb darabokra vágjuk, sózuk, borsozzuk, a fűszerkeverékekkel megszórjuk, majd kevés vajon néhány percig egy serpenyőben sütjük. (Nem kell agyon sütni a húst! Csak 1-2 percig, míg egy kis színt és kérget kap, hogy a engedjen a későbbiekben levet.) Ezután félre teszük.
A tésztát sós vízben kifőzzük, és szintén félre tesszük.
A mártás elkészítését (mivel én utálok mosogatni) abban a serpenyőben szoktam, amiben a húst sütöttem, így nem vész kárba a fűszeres szaft.
A serpenyőbe dobunk még egy kevés vajat, majd rászórjuk az instant sajtszósz port, picit megpiritjuk, majdüráöntönk 1 deci tejet.
Sűrűn kevergetve feloldódik a por, ezután jöhet még 1 deci tej (vagy tejszín, úgy még finomabb) és a lereszelt sajt 2/3 része, ízlés szerint a chilipor és a chiliszósz (én a minél csípősebb, annál jobb elvet vallom), néhány percnyi főzés után a maradék tejet is hozzáöntjük, és kész a szósz.
Az összeállítás következik. Egy jénaiba először egy réteg tésztát, majd 1 réteghúst teszünk, és bőven meglocsolojuk a szósszal, rászórunk egy adag kukoricát, és ezt ismételgetjük, míg megtelik az edény, a felső réteg, ha lehet tészta legyen, amit a szósszal meglocsolunk, megkukoricázunk és a megmaradt sajtttal beborítunk.
Az edényt előmelegített sütőbe tesszük, és lefóliázva sütjük fél órát, majd fólia nélkül 15-20 perc alatt felpirítjuk.

sütési hőfok: 180°C

Chilis-sajtos hús

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mákos guba
Mákos guba

Az élesztőt, 2 dl langyos tejet és megfelelő mennyiségű lisztet összekeverve, kovászt készítünk, és meleg helyen kelesztjük. A deszkára vagy tálba kimérünk 60 dkg lisztet, és belet...

Elkészítési idő: 90
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: A
Pasta per la pizza
Pasta per la pizza

1, A kézmeleg vízben keverd el a cukrot és az olívaolajat, és morzsold bele az élesztőt. Hagyd néhány percig felfutni. 2, A lisztet és a sót szitáld egy nagyobb munkapultra vagy e...

Elkészítési idő: 1 óra 50 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres
Sonkás-tojásos-tejszínes szósz
Sonkás-tojásos-tejszínes szósz

A 3 db tojás keményre főzzük, közben kockákra daraboljuk a csirkemellsonkát és a vöröshagymát. Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, ha kész, hozzáadjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Görög darált húsos tészta fetával
Görög darált húsos tészta fetával

A hagymát és fokhagymát meghántjuk, és apró kockákra vágjuk. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a darált húst, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a kétféle hagym...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk