fél cs penne tészta
fél kg csirkemell
1 cs sajtszósz
20 dkg sajt
őrölt chili
chiliszósz
só
bors
csirke fűszerkeverék
mexikói fűszerkeverék
1 konzerv kukorica
5 dkg vaj
3 dl tej (lehet 1 dl főzőtejszínés 2 dl tej, úgy krémesebb)
A csirkét nagyobb darabokra vágjuk, sózuk, borsozzuk, a fűszerkeverékekkel megszórjuk, majd kevés vajon néhány percig egy serpenyőben sütjük. (Nem kell agyon sütni a húst! Csak 1-2 percig, míg egy kis színt és kérget kap, hogy a engedjen a későbbiekben levet.) Ezután félre teszük.
A tésztát sós vízben kifőzzük, és szintén félre tesszük.
A mártás elkészítését (mivel én utálok mosogatni) abban a serpenyőben szoktam, amiben a húst sütöttem, így nem vész kárba a fűszeres szaft.
A serpenyőbe dobunk még egy kevés vajat, majd rászórjuk az instant sajtszósz port, picit megpiritjuk, majdüráöntönk 1 deci tejet.
Sűrűn kevergetve feloldódik a por, ezután jöhet még 1 deci tej (vagy tejszín, úgy még finomabb) és a lereszelt sajt 2/3 része, ízlés szerint a chilipor és a chiliszósz (én a minél csípősebb, annál jobb elvet vallom), néhány percnyi főzés után a maradék tejet is hozzáöntjük, és kész a szósz.
Az összeállítás következik. Egy jénaiba először egy réteg tésztát, majd 1 réteghúst teszünk, és bőven meglocsolojuk a szósszal, rászórunk egy adag kukoricát, és ezt ismételgetjük, míg megtelik az edény, a felső réteg, ha lehet tészta legyen, amit a szósszal meglocsolunk, megkukoricázunk és a megmaradt sajtttal beborítunk.
Az edényt előmelegített sütőbe tesszük, és lefóliázva sütjük fél órát, majd fólia nélkül 15-20 perc alatt felpirítjuk.
sütési hőfok: 180°C
A tésztát kifőzzük a sós vízben, majd leszűrjük és hőálló edénybe rakjuk. A sajtokat lereszeljük és összekeverjük a tejszínnel és a zöld fűszerekkel. Ezt követően leöntjük vele a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját, a túrót, a sütőport összekeverjük. A fehérjét a csipet sóval keményre verjük. A két anyagot óvatosan öddzekeverjük. Sütőpapirral bálelt sütőlemezre 1-2 kanál...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: KönnyűA tésztát készítsük el a csomagoláson írtak szerint. A fokhagymákat tisztítsuk meg, karikázzuk hajszálvékonyra, majd alacsony lángon, olívaolajon pirítsuk aranybarnára. Adagolju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát bő, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. (Nem szükséges átöblíteni, így jobban rátapad a sajtkrém.) A sütőt előmelegítjük. A húsos tarját egész apró kock...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű