7-8 szelet sertéskaraj, vagy jobb minőségű comb
só
őrölt feketebors
vegeta
2-3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál mustár
2 evőkanál étolaj
sör
3 tojás
lisz
A hússzeleteket kiklopfolom és sűrűn beirdalom, hogy előbb átsüljön később. Sóból, borsból és vegetából egyszerű fűszerkeveréket készítek, majd ezzel a hússzeleteket megszórom.
Mustárból, a zúzott fokhagymából és étolajból készült páccal a hús mindkét felét bekenem, vigyázok, hogy ne vastagon kenjem be. A hússzeleteket egymásra fektetve 1-2 órán át hagyom összeérni, pácolódni.
A tojásból, lisztből és sörből hígabb palacsintatésztát csinálok. A hússzeleteket előbb megforgatom lisztben (így a bunda később nem sül le a hússzeletekről), majd a sörös tésztában, és a tésztából kivéve egyből a felhevített zsiradékba teszem. A hússzeletekről a sütés előtt egy kicsit le kell csorgatni a tésztát, vagy nagyon vastag lesz a bunda.
Sütés után lecsepegtetem a hússzeleteket és főtt rizzsel, vagy más hagyományos körettel tálalom.
A húst csíkokra vágom, a vöröshagymát és fokhagymát megpucolom. A szalonnát ujjnyi vastag csíkokra vágom és egy serpenyőben felteszem sülni. Az összevágott vöröshagymát a kicsit me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst hideg vízben 2x átmosom, áttörlöm, kiklopfolom (nem túl vékonyra!), majd egy nagy tálcára szorosan egymás mellé fektetem. Egy 2 dl-es pohárba 3/4-ig étolajat öntök, majd ken...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes1. Apróra vágjuk petrezselyem zöldjét és a vöröshagymát, majd a szétnyomott fokhagymával megdinszteljük 2 ek olajon, és ha egy kicsit lehűlt, a darált húshoz adjuk. 2. Az edényben...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű1. A füstölt csülköt többszöri átmosás után kuktában, babér leveles, borsos, fokhagymás vízben jó puhára főzöm. 2. A káposztát legyalulom és enyhén besózom. 3. Az apró kock...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz