Családireceptkönyv.hu

SERTÉS-SZELET-SŐRBUNDÁBAN


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


7-8 szelet sertéskaraj, vagy jobb minőségű comb

őrölt feketebors
vegeta
2-3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál mustár
2 evőkanál étolaj
sör
3 tojás
lisz

Elkészítés:


A hússzeleteket kiklopfolom és sűrűn beirdalom, hogy előbb átsüljön később. Sóból, borsból és vegetából egyszerű fűszerkeveréket készítek, majd ezzel a hússzeleteket megszórom.
Mustárból, a zúzott fokhagymából és étolajból készült páccal a hús mindkét felét bekenem, vigyázok, hogy ne vastagon kenjem be. A hússzeleteket egymásra fektetve 1-2 órán át hagyom összeérni, pácolódni.
A tojásból, lisztből és sörből hígabb palacsintatésztát csinálok. A hússzeleteket előbb megforgatom lisztben (így a bunda később nem sül le a hússzeletekről), majd a sörös tésztában, és a tésztából kivéve egyből a felhevített zsiradékba teszem. A hússzeletekről a sütés előtt egy kicsit le kell csorgatni a tésztát, vagy nagyon vastag lesz a bunda.
Sütés után lecsepegtetem a hússzeleteket és főtt rizzsel, vagy más hagyományos körettel tálalom.

SERTÉS-SZELET-SŐRBUNDÁBAN

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fokhagymás tepsis tarja
Fokhagymás tepsis tarja

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karajszeletek gazdagon sütve
Karajszeletek gazdagon sütve

A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, grill fűszerrel megszórjuk, és kevés vajon elősütjük. A sajtot lereszeljük. A paradicsomot, csípős paprikát, kolbászt és a gombát szelete...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Burgonyakarikák fasirttakaróban
Burgonyakarikák fasirttakaróban

Elkészítés A darált húsból, az áztatott, jól kinyomkodott zsemléből a tojással és fűszerekkel vagdalt húst készítek. A nyersen meghámozott burgonyákból négy milliméter vastag sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csülök - Sült babos káposzta - OK
Csülök - Sült babos káposzta - OK

1. A babot a csülökkel megfőzöm majdnem puhára. 2. A nem túl savanyú hordós káposztát is előfőzöm, a végén teszek bele egy kis kész lecsót, besűrítem fokhagymás rántással....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk