1-1,2 kg csülök csont nélkül
4-5 fej hagyma felkarikázva
6 gerezd fokhagyma felszeletelve
1 dl sör
só
bors
őrölt kömény
A csülköt befűszerezzük, és néhány órát pihentetjük. Ezalatt beáztatjuk a római tálat is.
Majd miután kiöntöttük a tálból a vizet, a felszeletelt hagymával és fokhagymával kibéleljük a tálat. Erre a hagymaágyra tesszük a csülköt, ráöntjük a sört, és lefedjük a tálat.
Hideg sütőbe tesszük a római tálat. Azért nem előmelegített sütőbe, mert a hirtelen hő hatására megrepedhet a római tál. 180 fokra melegítjük a sütőt, és így sütjük a csülköt kb. 2-2,5 órán keresztül. Majd levesszük a tál fedelét, és szép ropogósra sütjük, olykor-olykor megkenhetjük a csülköt a maradék sörrel.
Kínálhatjuk pirított burgonyával vagy párolt káposztával. Jó étvágyat hozzá!
A fokhagymát csíkokra vágjuk, a húst bevagdossuk a lyukakba beledugjuk a fokhagyma csíkokat. Beforgatjuk a fűszersóba. Egy tepsibe vagy jénai tálba beleteszünk 2 evőkanál olajat c...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyűa burgonyát héjában megfőzzük -karalábé vájóval a közepét kivájjuk -ha kihült megpucoljuk és ketté vágjuk hosszában -a ledarált sertéshúst bekeverjük ,a fűszerekkel+ fokhagyma +...
Elkészítési idő: 35perc Nehézség: KönnyűReszeljük le a fokhagymát és a gyömbért. Jól keverjük el 2 evőkanál olíva olajjal és a Knorr-kockával. Jól dörzsöljük be vele a húst és hagyjuk így legalább egy órát. Melegítsük e...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Könnyű1. Az oldalasokat egy lábosban, melyet majd később be is tudunk rakni a sütőbe, megpirítjuk egy kevés olajon, oldalanként 2-3 percig, közben sózzuk-borsozzuk. 2. Ha ez megvan, fél...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: Könnyű