menu

Családireceptkönyv.hu

Fokhagymás húsgolyók paradicsom mártással


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg sertés comb
2 gerezd duci fokhagyma
1 csokor petrezselyem levél
2 tk őrölt fekete bors
2 tk piros paprika
1 tk őrölt kömény
1 tk só
1 tk ételízesítő
2 tk liszt
2 tk bazsalikom
400 g sűrített paradicsom
ízlés szerint cukor
ízlés szerint só

Elkészítés:


Darált húst tálba teszem, hozzá adom az apróra vágott fokhagymát a fűszereket és a tojást. Jól összedolgozom. Bár hasonlít a fasírthoz, mégsem forgatom zsemlemorzsába.
Forró bő olajban sütöm. Persze ez idő alatt fő a krumplim.
A paradicsom mártásomhoz, olajban lisztet pirítok tehát egy kis rántást készítek.
Amikor szép barna, öntök rá kb. 2 dl. vizet, csomómentesre keverem és ráöntöm a sűrített paradicsomot.Befűszerezem, só, cukor, bors, bazsalikom. Készre főzöm és tálalom.

Fokhagymás húsgolyók paradicsom mártással

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fasírtmuffin
Fasírtmuffin

A zsemléket beáztatjuk langyos vízbe. A hagymát és a fokhagymát felaprózzuk, megfonnyasztjuk az olajban. A baconszeleteket hosszában félbevágjuk, majd 1-1 keresztbe fektetett csíkk...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
TEPSIBEN SÜLT TARJA VELE SÜLT BURGONYÁVAL
TEPSIBEN SÜLT TARJA VELE SÜLT BURGONYÁVAL

lsd a videón! 180 fok fólia alatt 40 perc, fólia nálkül 20 perc

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: suhajpeter
Parasztoldalas rakott burgonyával
Parasztoldalas rakott burgonyával

Az oldalast alaposan bedörzsöljük fűszerekkel. Egy tűzálló edény aljába kevés olajat öntünk, ebbe helyezzük a húst, megszórjuk egész köménnyel, rátesszük a karikákra vágott vörösha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Töltött dagadó falusiasan
Töltött dagadó falusiasan

1. A húst egy éles késsel felszúrjuk, úgy, hogy tölthető legyen. 2. A zsemléket beáztatjuk, és jól kinyomkodjuk. 3. Serpenyőben kevés olajat hevítünk, abban üvegesre pirítjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk