Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Zöldséges húsragu rizstésztával


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 személy
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


400 g sertés szűzpecsenye
2+2 e. k. szójaszósz
1 lime leve
tojásnyi friss gyömbér
4 gerezd fokhagyma
4 zsenge sárgarépa
2 csokor újhagyma
2+2+1 e. k. olaj
só, őrölt citromos bors
8-10 mentalevél/ 1 kis csokor snidling
150 g kínai rizstészta (hosszúmetélt)

Elkészítés:


A húst vékony csíkokra szeljük, összekeverjük 2 e. k. szójaszósszal és a zöldcitromlével, lefedjük, a hűtőbe tesszük A zöldségeket megtisztítjuk. A gyömbért és a fokhagymát vékony lapokra gyaluljuk. A sárgarépát kb. 5 mm-es csíkokra, az újhagymát (15-20 cm-es zöldjével együtt) 3-4 cm-es darabokra vágjuk.
Wokban vagy mélyebb serpenyőben felforrósítunk 2 e. k. olajat, rózsaszínűre sütjük benne a gyömbért és a fokhagymát. Rádobjuk a húst, sóval és citromos borssal fűszerezzük, élénk tűzön, folyamatosan kevergetve 3-4 percig pirítjuk.
Egy másik serpenyőben felhevítjük 2 e. k. olajat, beleforgatjuk a sárgarépát, 1 perc múlva hozzáadjuk az újhagymát, további 2 perc múlva a szójaszószt, ízlés szerint sózzuk, és folyamatosan kevergetve még 2 percig pirítjuk. Meghintjük a finomra vágott mentalevelekkel/snidlinggel, a húshoz adjuk, melegen tartjuk.
Forrásban lévő, enyhén sós vízben 2 percig főzzük a rizstésztát, aztán lehúzzuk a tűzről, fedő alatt további 2-3 percig pihentetjük-puhítjuk, végül leszűrjük, nem túl mély tálra terítjük, és lazán összekeverjük 1 e. k. olajjal. Közepére halmozzuk a forró ragut és mihamarabb tálaljuk.

Zöldséges húsragu rizstésztával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vasi pecsenye szaftos fokhagymás sült hú
Vasi pecsenye szaftos fokhagymás sült hú

A húsokat a sütés előtti este klopfold ki. Nyomd vagy reszeld a fokhagymát a tejbe, és tedd bele a szeleteket. Fedd le, és rakd egy éjszakára hideg helyre. Másnap vedd ki a pácból,...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös-borsos tokány
Tejfölös-borsos tokány

Olajon a hagymát üvegesre pároljuk, majd beletesszük az apró kockákra vágott húst. Lassú tűzön elkezdjük főzni addig, míg a hús kifehéredik. Ezután rászórjuk a borsokat , ételíze...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Flekken lángos
Flekken lángos

.a tarját mind 2 oldalán meg klopfolom,(meg puhítom a hús rostjait),majd be fűszerezem,a sóval óvatosan bánok,mert mustárral és zúzott fokhagyma keverékével be dörzsölöm,1 tálba ra...

Elkészítési idő: 24+0,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kínai sült oldalas
Kínai sült oldalas

Az oldalast egy kevés vízben gyömbérrel, fokhagymával és egy vöröshagymával egy óra alatt puhára főzzük. A szójaszószt mézzel elkeverjük, hozzáadjuk a paradicsompürét, pár csepp cs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk