400 g sertés szűzpecsenye
2+2 e. k. szójaszósz
1 lime leve
tojásnyi friss gyömbér
4 gerezd fokhagyma
4 zsenge sárgarépa
2 csokor újhagyma
2+2+1 e. k. olaj
só, őrölt citromos bors
8-10 mentalevél/ 1 kis csokor snidling
150 g kínai rizstészta (hosszúmetélt)
A húst vékony csíkokra szeljük, összekeverjük 2 e. k. szójaszósszal és a zöldcitromlével, lefedjük, a hűtőbe tesszük A zöldségeket megtisztítjuk. A gyömbért és a fokhagymát vékony lapokra gyaluljuk. A sárgarépát kb. 5 mm-es csíkokra, az újhagymát (15-20 cm-es zöldjével együtt) 3-4 cm-es darabokra vágjuk.
Wokban vagy mélyebb serpenyőben felforrósítunk 2 e. k. olajat, rózsaszínűre sütjük benne a gyömbért és a fokhagymát. Rádobjuk a húst, sóval és citromos borssal fűszerezzük, élénk tűzön, folyamatosan kevergetve 3-4 percig pirítjuk.
Egy másik serpenyőben felhevítjük 2 e. k. olajat, beleforgatjuk a sárgarépát, 1 perc múlva hozzáadjuk az újhagymát, további 2 perc múlva a szójaszószt, ízlés szerint sózzuk, és folyamatosan kevergetve még 2 percig pirítjuk. Meghintjük a finomra vágott mentalevelekkel/snidlinggel, a húshoz adjuk, melegen tartjuk.
Forrásban lévő, enyhén sós vízben 2 percig főzzük a rizstésztát, aztán lehúzzuk a tűzről, fedő alatt további 2-3 percig pihentetjük-puhítjuk, végül leszűrjük, nem túl mély tálra terítjük, és lazán összekeverjük 1 e. k. olajjal. Közepére halmozzuk a forró ragut és mihamarabb tálaljuk.
◾️A zsemléket beáztatjuk, a csirkemájat pedig elkaparjuk. ◾️A dagadót kívül és belül is sóval alaposan bedörzsöljük. ◾️A húst a fűszerekkel, a tojással és a felaprított petrezsel...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: NehézA húst csontozd ki,-én most nem csontoztam:) A bőrét, ha belefőzöd, kockázd fel nagyobb darabkákra, majd a húst is, valamivel kisebbekre 3x3 cm-es darabokra. A többi hozzávalót i...
Elkészítési idő: 2-2,5 Nehézség: KözepesA dagadót éles késsel óvatosan felszúrjuk. Kívül-belül enyhén átsózzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, lereszeljük, egy fakanálnyi zsírban megdinszteljük. A sertésmájat ledaráljuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húsokat szeleteljük, kiklopfoljuk, rétegesen a páccal egy jénaiba rakjuk, (lefedjük) és egy éjszakát a hűtőben pihentetjük. 2. Másnap egy kizsírozott, vagy olajozott jénai...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz