Családireceptkönyv.hu

Zöldséges húsragu rizstésztával


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 személy
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


400 g sertés szűzpecsenye
2+2 e. k. szójaszósz
1 lime leve
tojásnyi friss gyömbér
4 gerezd fokhagyma
4 zsenge sárgarépa
2 csokor újhagyma
2+2+1 e. k. olaj
só, őrölt citromos bors
8-10 mentalevél/ 1 kis csokor snidling
150 g kínai rizstészta (hosszúmetélt)

Elkészítés:


A húst vékony csíkokra szeljük, összekeverjük 2 e. k. szójaszósszal és a zöldcitromlével, lefedjük, a hűtőbe tesszük A zöldségeket megtisztítjuk. A gyömbért és a fokhagymát vékony lapokra gyaluljuk. A sárgarépát kb. 5 mm-es csíkokra, az újhagymát (15-20 cm-es zöldjével együtt) 3-4 cm-es darabokra vágjuk.
Wokban vagy mélyebb serpenyőben felforrósítunk 2 e. k. olajat, rózsaszínűre sütjük benne a gyömbért és a fokhagymát. Rádobjuk a húst, sóval és citromos borssal fűszerezzük, élénk tűzön, folyamatosan kevergetve 3-4 percig pirítjuk.
Egy másik serpenyőben felhevítjük 2 e. k. olajat, beleforgatjuk a sárgarépát, 1 perc múlva hozzáadjuk az újhagymát, további 2 perc múlva a szójaszószt, ízlés szerint sózzuk, és folyamatosan kevergetve még 2 percig pirítjuk. Meghintjük a finomra vágott mentalevelekkel/snidlinggel, a húshoz adjuk, melegen tartjuk.
Forrásban lévő, enyhén sós vízben 2 percig főzzük a rizstésztát, aztán lehúzzuk a tűzről, fedő alatt további 2-3 percig pihentetjük-puhítjuk, végül leszűrjük, nem túl mély tálra terítjük, és lazán összekeverjük 1 e. k. olajjal. Közepére halmozzuk a forró ragut és mihamarabb tálaljuk.

Zöldséges húsragu rizstésztával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Brassói aprópecsenye Anyutól
Brassói aprópecsenye Anyutól

A hagymát és a szalonnát apróra vágjuk, megpirítjuk,majd hozzáadjuk a pirospaprikát,majoránnát. Közben a húst apróra felkockázzuk, borsozzuk, majd a hagymához és a szalonnához adju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Magdi mama
Húsgombóc paradicsommártáshoz
Húsgombóc paradicsommártáshoz

A hozzávalókat összekeverjük. / rizst is szárazon/ Kicsit pihentetem és forróvízben kifőzöm. A főzőlét felhasználom a mártáshoz

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar csabai házi kolbász
csabai házi kolbász

másik: 30 kg húshoz : 66 dkg só, 8-10 dkg köménymag ( egész ), 50 -60 dkg csemege paprika, 20- 25 dkg erős paprika, 10 dkg fokhagyma apróra vágva, vagy zúzva.

Elkészítési idő: 3
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ALICA
Csopaki pecsenye
Csopaki pecsenye

A szalonnát és a hagymát apró kockákra vágom. A húst megmosom és kis darabokra szeletelem. A gombát megtisztítom és vékonyra felszelem,a paprikát paradicsomot szintén kis kockákr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk