400 g sertés szűzpecsenye
2+2 e. k. szójaszósz
1 lime leve
tojásnyi friss gyömbér
4 gerezd fokhagyma
4 zsenge sárgarépa
2 csokor újhagyma
2+2+1 e. k. olaj
só, őrölt citromos bors
8-10 mentalevél/ 1 kis csokor snidling
150 g kínai rizstészta (hosszúmetélt)
A húst vékony csíkokra szeljük, összekeverjük 2 e. k. szójaszósszal és a zöldcitromlével, lefedjük, a hűtőbe tesszük A zöldségeket megtisztítjuk. A gyömbért és a fokhagymát vékony lapokra gyaluljuk. A sárgarépát kb. 5 mm-es csíkokra, az újhagymát (15-20 cm-es zöldjével együtt) 3-4 cm-es darabokra vágjuk.
Wokban vagy mélyebb serpenyőben felforrósítunk 2 e. k. olajat, rózsaszínűre sütjük benne a gyömbért és a fokhagymát. Rádobjuk a húst, sóval és citromos borssal fűszerezzük, élénk tűzön, folyamatosan kevergetve 3-4 percig pirítjuk.
Egy másik serpenyőben felhevítjük 2 e. k. olajat, beleforgatjuk a sárgarépát, 1 perc múlva hozzáadjuk az újhagymát, további 2 perc múlva a szójaszószt, ízlés szerint sózzuk, és folyamatosan kevergetve még 2 percig pirítjuk. Meghintjük a finomra vágott mentalevelekkel/snidlinggel, a húshoz adjuk, melegen tartjuk.
Forrásban lévő, enyhén sós vízben 2 percig főzzük a rizstésztát, aztán lehúzzuk a tűzről, fedő alatt további 2-3 percig pihentetjük-puhítjuk, végül leszűrjük, nem túl mély tálra terítjük, és lazán összekeverjük 1 e. k. olajjal. Közepére halmozzuk a forró ragut és mihamarabb tálaljuk.
1. A jól kivert, sózott, borsozott szeleteket kevés zsiradékon majdnem puhára sütjük, kivesszük őket. 2. A zsírban finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk, pirospaprikával meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször készítsük el a pácot, amiben a húsok pihenni fognak. Öntsük egy tálba a 4 evőkanál olajat, nyomjunk hozzá 4 gerezd fokhagymát és a mustárokat. Szórjuk hozzá a fűszerpaprika...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű80 dkg sertéscomb 30 dkg zöldbab (konzerv zöldhüvelyű) 10 dkg füstölt szalonna 5 ek olaj 2 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 1 db paradicsom 1 db paprika 1 ek őrölt fűszer...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: NehézA húst feldaraboljuk és 1 fej fokhagymával (egyben, pucolás nélkül), sóval és szemes borssal ízesített vízben megfőzzük. A kechupot, az őrölt borsot, a mézet, 4 gerezd préselt f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű