5 db kb. 25 dkg lesütött mangalicaoldalas
20 dkg vegyes virágméz
8 dkg friss paradicsom
1 gerezd zúzott fokhagyma
50 dkg lila hagyma
50 dkg kristálycukor
8 dkg írós vaj
12 dkg kukoricadara
20 ml vörösborecet
só, bors, csípős paprika ízlés szerint
A lesütött oldalasokat kimelegítjük a zsírból, lecsepegtetjük. A méz felét felmelegítjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apró kockára vágott, lebőrözött paradicsomot, a vékony karikára vágott csípős paprikát, sót, kevés borsot, és lassú tűzön sűrűre főzzük. Ez után a lila hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, és vékonyra szeleteljük. Egy edényben a maradék virágmézet feltesszük melegedni, majd ebbe rakjuk a felszeletelt hagymát. Sózzuk, néhány perc alatt fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges, jó minőségű borral pótoljuk az elpárolgó folyadékot. Végül cukorral, vörösborecettel pikánsra ízesítjük, és vajdarabokkal dúsítjuk. Tálalásig melegen tartjuk.
Közben a lesütött oldalasokat megforgatjuk a mézes csípős pácban, tepsibe rendezzük, néhány perc alatt ropogós pirosra sütjük. Amíg a hús sül, elkészítjük a köretet. 7,5 dl vizet felforralunk egy csipet sóval és egy evőkanál mangalicazsírral. Állandó keverés mellett vékony sugárban beleöntjük a forrásban lévő vízbe a kukoricadarát, majd az újraforrástól számított 6-8 perc alatt sűrűre főzzük. Azonnal, melegen tálaljuk az elkészült ételt, friss petrezselyemmel díszíthetjük.
Az újhagymát és a gombát megmossuk, papírtörlővel megtörölgetjük, megpucoljuk és apróra vágjuk. A csemege uborkát szintén felkarikázzuk. A húst és a főtt sonkát csíkokra vágjuk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőkészítés A káposztát és a tisztított vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, összekeverjük, lesózzuk, fél óráig állni hagyjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát apr...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA zöldségeket tisztítjuk, és nagyobb kockákra vágjuk. Kevés olajon sóval, babérlevéllel, fedő alatt elkezdjük dinsztelni. Közben a darált húst a tojással, sóval, borssal, pirosp...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA felforrósított olajon megpirítjuk a vékony csíkokra vágott húst és az apró kockára vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a gombát szeletelve, felöntjük a paradicsomlével, borssal, sóva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű