menu

Családireceptkönyv.hu

Virágmézes-csípős lesütött mangalicaoldalas


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


5 db kb. 25 dkg lesütött mangalicaoldalas
20 dkg vegyes virágméz
8 dkg friss paradicsom
1 gerezd zúzott fokhagyma
50 dkg lila hagyma
50 dkg kristálycukor
8 dkg írós vaj
12 dkg kukoricadara
20 ml vörösborecet
só, bors, csípős paprika ízlés szerint

Elkészítés:


A lesütött oldalasokat kimelegítjük a zsírból, lecsepegtetjük. A méz felét felmelegítjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apró kockára vágott, lebőrözött paradicsomot, a vékony karikára vágott csípős paprikát, sót, kevés borsot, és lassú tűzön sűrűre főzzük. Ez után a lila hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, és vékonyra szeleteljük. Egy edényben a maradék virágmézet feltesszük melegedni, majd ebbe rakjuk a felszeletelt hagymát. Sózzuk, néhány perc alatt fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges, jó minőségű borral pótoljuk az elpárolgó folyadékot. Végül cukorral, vörösborecettel pikánsra ízesítjük, és vajdarabokkal dúsítjuk. Tálalásig melegen tartjuk.

Közben a lesütött oldalasokat megforgatjuk a mézes csípős pácban, tepsibe rendezzük, néhány perc alatt ropogós pirosra sütjük. Amíg a hús sül, elkészítjük a köretet. 7,5 dl vizet felforralunk egy csipet sóval és egy evőkanál mangalicazsírral. Állandó keverés mellett vékony sugárban beleöntjük a forrásban lévő vízbe a kukoricadarát, majd az újraforrástól számított 6-8 perc alatt sűrűre főzzük. Azonnal, melegen tálaljuk az elkészült ételt, friss petrezselyemmel díszíthetjük.

Virágmézes-csípős lesütött mangalicaoldalas

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar TEMESVÁRI SERTÉSTOKÁNY RECEPT
TEMESVÁRI SERTÉSTOKÁNY RECEPT

A sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, akkor azt is 2-3 centisre daraboljuk. A szalonnát kiolva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Tejben sült pecsenye
Tejben sült pecsenye

A húst megmossuk, felszeleteljük, kicsit kiklopfoljuk. A vajon átsütjük sóval és kakukkfűvel fűszerezett hússzeleteket. Ráöntjük a tejet és a citrom kifacsart levét. Fedő alatt, k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Cigánypecsenye
Cigánypecsenye

Előző este a tarja szeleteket picit kiklopfolom, sóval, borssal jól bedörzsölöm és fokhagymás (6-8 gerezd) olajban pácolom. Egész éjjel hűtőben tartom. Másnap a húsokat paprikás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Olaszos rántott szelet
Olaszos rántott szelet

Elkészítés: Kevés olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, beletesszük a feldarabolt paradicsomot, sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön pároljuk. Hozzáadjuk parad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk