Családireceptkönyv.hu

Göngyölt hús


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 6 szelet csont nélküli karaj,
- 0,5 kg darálthús,
- 2 zsemle,
- 4 tojás,
- 2 fokhagymagerezd,
- só,
- bors,
- petrezselyem,
- 1 hagyma,
- tejföl,

Elkészítés:


6 szelet csontnélküli karaj, amit folpack fóliával letakarva jól kiklopfolunk, végül mind a két oldalát besózzuk, ha megvan félre tesszük .
A töltelékhez 0,5 kg darálthús, 2 db áztatott zsemle, 1 db tojás, 3 db kemény tojás és kézzel szétnyomkodva, fokhagyma, ételízesítő, bors, zöldségzöldje apróra vágva, egy fej hagyma megpirítva. A hozzávalókat jól összedolgozzuk és a karaj szeletekbe töltjük, mindegyik közepébe egy kicsit rakunk majd feltekerjük és egy nagyobb zsírozott tepsibe egymás mellé helyezzük.
Ha megvan letekarjuk alufóliával és 170 fokos sütöben legalább 2-2,5 órát sütjük.
Közben elkészitjük a besamellmártást.
Fél vajat odarakunk melegedni, ehhez 2-3 kanál lisztet rakunk, ezt jól összekavarjuk annyi tejjel, hogy csomómentes legyen, ha megvan hozzárakunk 2-3 kanál tejfölt és kb. 10 dkg reszelt sajtot, ezt felengedjük tejjel úgy, hogy kellő állagú masszát kapjunk .
Ha a hús megpuhult levesszük a fóliát és a húsra simítjuk a mártást és visszatesszük a sütöbe pirítani. Ha kész lehet tálalni!

Göngyölt hús

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Töltött fasírt
Töltött fasírt

A húst a többi hozzávalóval alaposan eldolgozom, majd fóliára téve téglalap alakúra nyújtom. A töltelék hozzávalóit is tetszés szerint aprítom, összekeverem, majd elosztom a fasí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes-mázos grill oldalas
Mézes-mázos grill oldalas

A feldarabolt oldalast zöldséges, hagymás, fokhagymás sós-borsos alaplében kis lángon, mint a húslevest szokás, előfőzzük (kb. 2 óra alatt, egész puhára főzzük- szúrjunk bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Mátrai borzas pecsenye
Mátrai borzas pecsenye

A húst nyolc szeletbe vágjuk, és alaposan kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, egy órára behűtjük. Közben a burgonyát meghámozzuk, a reszelő középső (durva) fokán lereszeljük, és fél ór...

Elkészítési idő: 1 óra 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Tünde
Sörben sült csülök (Mészárosné Kati)
Sörben sült csülök (Mészárosné Kati)

A csülköt kicsontozzuk és felkockázzuk. A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd rátesszük a kockázott húst. Rászórjuk a lisztet és pirítjuk, majd felöntjük a sörrel. Hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk