8 szelet sertés hús (karaj, tarja)
5 dkg reszelt sajt
3 db tojás
liszt
10 dkg zsemlemorzsa
só
4-6 ek olaj
1. A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, és hagyjuk legalább egy fél órát állni.
2. A sajtot reszeljük le, majd hagyjuk egy kicsit száradni. Ezután keverjük össze a zsemlemorzsával.
3. A tojásokat üssük fel egy tányérba, majd szórjuk meg ízlés szerint sóval, és villával verjük alaposan fel.
4. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg két-három evőkanál olajjal.
5. Ezután panírozzuk be a húst. Először forgassuk bele a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a sajttal összekevert zsemlemorzsába.
6. Ezután helyezzük egymásmellé az előzőleg olajjal meglocsolt sütőpapírra, majd locsoljuk meg a maradék olajjal.
7. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 45-50 percig, hogy szép aranybarnára süljenek a hússzeletek.
8. Tálaláskor ízlés szerinti körettel, vagy egy finom salátával kínáljuk.
A husit és a hagymát felaprítjuk. A husit jó apróra, a hagymát csak csíkokra. Együtt beleszórjuk egy tepsibe, megsózzuk, és mehet az 180'C-ra előmelegített sütőbe. Fél óránként me...
Elkészítési idő: 20perc Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, ujjnyi vastagságú közökkel bevágjuk, mintha felszeletelnénk, de ne vágjuk át teljesen, az alja fogja majd össze. A szárított paradicsomot apró darabokra vágjuk,...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes1. lépés A csemege szalonnát pici kockákra vágjuk és üvegesre sütjük. 2-3 perc után hozzátesszük a nagyobb kockára vágott erdélyi szalonnát és jól megpirítjuk. 2. lépés Leszűr...
Elkészítési idő: 2,5 öra Nehézség: KözepesA comb bőrös felét középről indulva egy éles késsel óvatosan, kb. fél centiméterenként beirdaljuk. Ezután bedörzsöljük olajjal, gazdagon sózzuk és belemasszírozzuk, majd egy vékony...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű