60 dkg sertéscomb
1 db hagyma
5 gerezd fokhagyma
1 evőkanál mustár
1 doboz főzőtejszín
só, bors, majoranna, őrölt kömény
petrezselyemzöld
Olajon megpároltam egy nagyobb vöröshagymát, majd rádobtam a kockára vágott sertéscombot. Lepirítottam, majd fűszereztem. Só, bors, majoranna, őrölt kömény, 5 gerezd fokhagyma, egy evőkanál mustár. Majd felöntöttem vízzel majdnem készre főztem. Mielőtt elkészült hozzáadtam a felnegyedelt gombát és még kb 15 percig főztem. Majd ráöntöttem egy doboz főzőtejszínt, de mivel kicsit híg lett a szaftja, tettem bele egy teáskanál étkezési keményítőt, amit elkevertem kb fél dl vízzel. Besűrítettem, felforraltam, végén megszórtam petrezselyemzölddel és tálaltam
Egy közepes tepsit vékonyan kikentem sertészsírral, majd rászórtam kb 50 dkg savanyú káposztát (ha túl savanyú, átmoshatjuk, ha nem elég fűszeres, azt pótolhatjuk, neklem ez most...
Elkészítési idő:A húst 2 cm-es csíkokra vágjuk. A tojásfehérjét, keményítőt, szójamártástés a vörösbort habverővel simára keverjük, megsózzuk, megborsozzuk. A húst beleforgatjuk és éetakarva 2 órá...
Elkészítési idő: 40 perc+pácolásA csülköt megfőzzük – én ilyenkor általában bablevest főzök -, kicsontozzuk. A burgonyát felkarikázzuk, hozzáadjuk paprikát, paradicsomot, hagymát – vagy az 1 üveg lecsót. Megfűsze...
Elkészítési idő: