60 dkg sertéscomb
1 db hagyma
5 gerezd fokhagyma
1 evőkanál mustár
1 doboz főzőtejszín
só, bors, majoranna, őrölt kömény
petrezselyemzöld
Olajon megpároltam egy nagyobb vöröshagymát, majd rádobtam a kockára vágott sertéscombot. Lepirítottam, majd fűszereztem. Só, bors, majoranna, őrölt kömény, 5 gerezd fokhagyma, egy evőkanál mustár. Majd felöntöttem vízzel majdnem készre főztem. Mielőtt elkészült hozzáadtam a felnegyedelt gombát és még kb 15 percig főztem. Majd ráöntöttem egy doboz főzőtejszínt, de mivel kicsit híg lett a szaftja, tettem bele egy teáskanál étkezési keményítőt, amit elkevertem kb fél dl vízzel. Besűrítettem, felforraltam, végén megszórtam petrezselyemzölddel és tálaltam
50 dkg szűzérmét lehártyázunk és felszeletelünk. 10 dkg szeletelt bacont csíkokra vágunk és serpenyőben megpirítunk. 15 dkg laskagombát felaprítunk és a baconhöz adjuk. Egy fej vör...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az oldalas minden oldalát besózzuk, tepsibe tesszük. 2. A fokhagymát és a hagymát fokhagymanyomón áttörjük, és egyenletesen elosztjuk a húson. 3. A zsírt épp csak folyósi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, sót, borsot, pici őrölt pirospaprikát. Felöntjük kevés vízzel, és kb 10-15 percig főzzük. Am...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: Egy lábasban a vajat felolvasztjuk, az egészben hagyott húst minden oldalán megpirítjuk, hogy kérget kapjon. Felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje, és beledobálj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű