60 dkg sertéscomb
1 db hagyma
5 gerezd fokhagyma
1 evőkanál mustár
1 doboz főzőtejszín
só, bors, majoranna, őrölt kömény
petrezselyemzöld
Olajon megpároltam egy nagyobb vöröshagymát, majd rádobtam a kockára vágott sertéscombot. Lepirítottam, majd fűszereztem. Só, bors, majoranna, őrölt kömény, 5 gerezd fokhagyma, egy evőkanál mustár. Majd felöntöttem vízzel majdnem készre főztem. Mielőtt elkészült hozzáadtam a felnegyedelt gombát és még kb 15 percig főztem. Majd ráöntöttem egy doboz főzőtejszínt, de mivel kicsit híg lett a szaftja, tettem bele egy teáskanál étkezési keményítőt, amit elkevertem kb fél dl vízzel. Besűrítettem, felforraltam, végén megszórtam petrezselyemzölddel és tálaltam
A zsömlét vagy kenyeret beáztatjuk, a hagymát, fokhagymát lereszeljük, a kenyeret kicsavarjuk alaposan, majd minden hozzávalót jól összegyúrunk egy nagy tálban. Gombócokat formáz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertéshúst megmossuk, majd hat szeletre vágjuk és kiklopfoljuk. Két evőkanál olívaolajba belekeverjük a zúzott fokhagymát, majd a sót és a borsot. Ezzel átkenjük a hússzeleteket...
Elkészítési idő: 1,30 perc Nehézség: Könnyű1. A hússzeleteket kiveregetjük, sózzuk, lisztbe mártjuk. 2. A megtisztított, nyers burgonyát lereszeljük, hozzáadunk 20 dkg lisztet és a tojásokat. 3. Sóval, borssal, vágo...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz