Családireceptkönyv.hu

Pácolt karaj


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg csont nélküli sertés karaj
1 dl száraz vörösbor
1 teáskanálnyi tárkony
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál citromlé
só, bors
olaj

Elkészítés:


A húst megmossuk, felvágjuk és egy tálba tesszük. A bort és a fűszereket összekeverjük a zúzott fokhagymával, hozzáadunk 2 evőkanál olajat és átkenjük vele a húsokat. Lefedjük és legalább 4 órán á állni hagyjuk. Ezt követően kevés olajban pirítjuk a húsok mindkét oldalát 3-4 percen át, majd egy kiolajozott tepsibe tesszük őket és ráöntjük a megmaradt páclevet is. 180 fokon sütjük 30 percen át, időközben több alkalommal megforgatjuk, hogy átsüljön és zamatos legyen.

Pácolt karaj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Sertésszelet bakonyi módra
Sertésszelet bakonyi módra

A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a szalonnát kockázzuk, a gombát nagyobbakra daraboljuk. A paradicsomot és a paprikát is felaprítjuk. A szalonnát ropogósra pirítjuk,...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Karadjordjevo szelet – szerb ételkülönlegesség
Karadjordjevo szelet – szerb ételkülönlegesség

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye

Az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát, beletesszük a kockára vágott húst, sózzuk, borsozzuk, majonnával ízesítjük. Pároljuk, majd ha kívánj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombás sertéstokány
Gombás sertéstokány

A csíkokra vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk. A megpirult szalonnát kivesszük, félretesszük. A visszamaradt zsíron (ha szükséges pici sertés zsirral kiegészítjük) az apróra v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk