1 kg csont nélküli sertés karaj
1 dl száraz vörösbor
1 teáskanálnyi tárkony
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál citromlé
só, bors
olaj
A húst megmossuk, felvágjuk és egy tálba tesszük. A bort és a fűszereket összekeverjük a zúzott fokhagymával, hozzáadunk 2 evőkanál olajat és átkenjük vele a húsokat. Lefedjük és legalább 4 órán á állni hagyjuk. Ezt követően kevés olajban pirítjuk a húsok mindkét oldalát 3-4 percen át, majd egy kiolajozott tepsibe tesszük őket és ráöntjük a megmaradt páclevet is. 180 fokon sütjük 30 percen át, időközben több alkalommal megforgatjuk, hogy átsüljön és zamatos legyen.
1. A hagymát felkockázzuk és egy nagyobb lábosban olajon megfonnyasszuk. 2. Amikor a hagyma már üveges, megszórjuk pirospaprikával, majd rögtön felöntjük egy nagyon kevés vízze...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA megmosott húst bedörzsöljük a fűszerekkel. Egy tepsit kikenünk zsírral, ráfektetjük a hússzeleteket, és 190 fokon 2 órán át fóliával letakarva sütjük. Amikor megpuhult, fólia n...
Elkészítési idő: 150 min Nehézség: Közepes15 dkg gombát és a metélőhagymát kockákra, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk. Hozzáadjuk a habosra kevert tojást, a tejfölt, sózzuk, borsozzuk és jól összedolgozzuk. Közben a hú...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesSertéspecsenye elkészítése A sertéshúst megsózzuk, borsozzuk, vagy őrölt köménnyel szórjuk meg, vagy szétzúzott fokhagymával dörzsöljük be, lefedett edényben egy napot állni hagyj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű