Családireceptkönyv.hu

Sült tarja párolt lilakáposztával


Írta:

Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A húshoz:
1500 g sertéstarja egyben

tört színes bors
1 ág rozmaring
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
100 ml húsalaplé
100 ml száraz fehérbor
1 ek sertészsír
A káposztához:
1 nagy fej vöröshagyma (120 g)
1 fej lilakáposzta (1250 g)
1 ek sertészsír
1 darab szalonnabőr
100-130 g nádcukor

1 mk köménymag
1 fahéjrúd
balzsamecet

Elkészítés:


A húst megtisztítjuk az inaktól, esetleges csontoktól.
Sóval és tört színes borssal átdörzsöljük, beletesszük egy sütőzacskóba.
Mellérakjuk a darabokra vágott hagymát, fokhagymát, rozmaringot, és felöntjük alaplével, valamint a borral. Egy kanál zsírt is teszünk rá.
A zacskót elzárjuk, egy tepsibe tesszük, a tetejére szúrunk 1-2 lyukat, majd 180 fokos, légkeveréses sütőbe tesszük.
90 percig biztosan sütjük, akkor tűpróbával ellenőrizzük. Akkor jó, ha a tű finoman átmegy a húson.
Ha készen van, a húst pihentetjük 10 percet, a hagymás szaftot félretesszük.
A húst egy serpenyőben átsütjük, kérgesítjük, majd pár perces pihentetés után felszeleteljük.
A káposztát vékony csíkokra vágjuk, a hagymát cikkekre.
A hagymát odatesszük a zsírral és a szalonnabőrrel dinsztelődni egy nagyobb edényben.
Majd hozzáadjuk a cukrot, és a fűszereket, karamellizáljuk.
Erre szedjük a káposztát, és gyakori kevergetés mellett megpároljuk.
Ha szükségesnek látjuk, kevés vizet, vagy alaplevet önthetünk alá.
A párolás során sózzuk ízlés szerint.
Amikor megpuhult a káposzta, akkor adjuk hozzá ízlés szerinti mennyiségben a balzsamecetet.
Ehhez az ételhez burgonyapürét, hagymáskrumplit ajánlok.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Comb - Szezámmagos sajtos tekercs - OK
Comb - Szezámmagos sajtos tekercs - OK

1. A sertés szeleteket a szokott módon kiverjük, besózzuk, borsozzuk. 2. Hús hosszúságú sajtszeleteket vágunk, rátesszük a húsra és felcsavarjuk. 3. Lisztbe, tojásba és mor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Darált - Rizses-zöldbabos rakott hús - OK
Darált - Rizses-zöldbabos rakott hús - OK

1. Ha nincs kéznél a kész tasakos fűszer, akkor a húst fűszerezzük pároláskor (hagyma, só, bors, paprika, kömény... ki mit szeret) és a fél liter vízben oldjunk fel egy füstölt lé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Töltött paprika /Paradicsomos húsgombóc
Töltött paprika /Paradicsomos húsgombóc

A darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a tojást az apróra vágott kis fej hagymát, rizst, ízesítjük ízlés szerint, só, bors, pirospaprika. Majd jól összekeverjük és gombócokat...

Elkészítési idő: 1 - 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Comb - Bácskai rizses hús - OK
Comb - Bácskai rizses hús - OK

1. 40-50 dkg felkockázott disznó combból csinálsz egy pörkölt alapot, de nem kell bele az elején a paradicsom, paprika. 2. A pörkölt befejeztével öntsünk rá egy kevés vizet, ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk