menu

Családireceptkönyv.hu

Sült tarja párolt lilakáposztával


Írta:

Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A húshoz:
1500 g sertéstarja egyben

tört színes bors
1 ág rozmaring
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
100 ml húsalaplé
100 ml száraz fehérbor
1 ek sertészsír
A káposztához:
1 nagy fej vöröshagyma (120 g)
1 fej lilakáposzta (1250 g)
1 ek sertészsír
1 darab szalonnabőr
100-130 g nádcukor

1 mk köménymag
1 fahéjrúd
balzsamecet

Elkészítés:


A húst megtisztítjuk az inaktól, esetleges csontoktól.
Sóval és tört színes borssal átdörzsöljük, beletesszük egy sütőzacskóba.
Mellérakjuk a darabokra vágott hagymát, fokhagymát, rozmaringot, és felöntjük alaplével, valamint a borral. Egy kanál zsírt is teszünk rá.
A zacskót elzárjuk, egy tepsibe tesszük, a tetejére szúrunk 1-2 lyukat, majd 180 fokos, légkeveréses sütőbe tesszük.
90 percig biztosan sütjük, akkor tűpróbával ellenőrizzük. Akkor jó, ha a tű finoman átmegy a húson.
Ha készen van, a húst pihentetjük 10 percet, a hagymás szaftot félretesszük.
A húst egy serpenyőben átsütjük, kérgesítjük, majd pár perces pihentetés után felszeleteljük.
A káposztát vékony csíkokra vágjuk, a hagymát cikkekre.
A hagymát odatesszük a zsírral és a szalonnabőrrel dinsztelődni egy nagyobb edényben.
Majd hozzáadjuk a cukrot, és a fűszereket, karamellizáljuk.
Erre szedjük a káposztát, és gyakori kevergetés mellett megpároljuk.
Ha szükségesnek látjuk, kevés vizet, vagy alaplevet önthetünk alá.
A párolás során sózzuk ízlés szerint.
Amikor megpuhult a káposzta, akkor adjuk hozzá ízlés szerinti mennyiségben a balzsamecetet.
Ehhez az ételhez burgonyapürét, hagymáskrumplit ajánlok.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Stefánia vagdalt
Stefánia vagdalt

A hagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. A fokhagymát lereszeljük. A zsemlét vízben áztatjuk, és jól kicsavarjuk. A darált húshoz adjuk a dinsztelt hagymát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sztroganoff ragú bazsalikomos hosszúmetélttel
Sztroganoff ragú bazsalikomos hosszúmetélttel

A húst vékony csíkokra vágom. Forró olajon elkezdem pirítani, ha kifehéredett, megszóróm 1 ek. liszttel. Sózom, borsozom. Tovább pirítom még 5 percig. Megszórom ételízesítővel, kev...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hamburger fasírt (paleo)
Hamburger fasírt (paleo)

A hamburger fasírtjához nem feltétlenül szükséges tojást adni, amennyiben hagyományosan darált marhahúsból készül. Miután én tiszta 0,5 kg darált sertéshússal és hozzáadott 20 dk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye

A húst feldaraboljuk 1,5 cm-es kis kockákra. Megtisztítjuk, és feldaraboljuk a fokhagymát. A húsra 2 kanál olajat öntünk, megszórunk egy kevés őrölt borssal, 1-2 gerezd aprított...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk