Családireceptkönyv.hu

Omlós sült oldalas


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,2 kg oldalas
6-7 gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt bors
4-5 evőkanálnyi zsír - sertés, kacsa, liba
3 dl víz

Elkészítés:


Nem a sült oldalas lesz a legbonyolultabb recept, amit életed során elkészítesz, erre elég nagy az esély. A hentestől hazaérvén darabold fel a húst, hangulatodnak megfelelően csontonként vagy kétcsontonként szeleteld fel, majd mosd át alaposan. Ha ezzel végeztél sózd be jó alaposan. Vedd elő a feladatra kiszemelt tepsit, kend ki a zsírral, majd tedd bele a húsokat.
Különleges köretek
Egy finom főétel mit sem ér jó köret nélkül, ha túllépnél a megszokott, unásig fogyasztott rizs-sült krumpli-krumplipüré trión, próbálj ki néhány érdekes megoldást!

Őrölj rájuk borsot, és a fokhagymagerezdeket kicsit megroppantva szórd közéjük. Öntsd az egészre a vizet, majd fedd le jól alufóliával, és 160 fokon süsd másfél óráig. Ezután vedd le a fóliát, és további fél óráig süsd még 210 fokon, hogy szépen megpiruljon. Már kész is vagy.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Párolt lilakáposzta sült hússal
Párolt lilakáposzta sült hússal

A káposztát megtisztítjuk, külső leveleit leszedjük, megmossuk. A torzsáját kivágjuk, és vékonyan felcsíkozzuk. Az olajat beletesszük egy lábosba a cukorral együtt. Karamellizálj...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
FERTŐDI TOKÁNY
FERTŐDI TOKÁNY

.A hagymát apróra vágjunk,az olajban üvegesre pároljuk,rátesszük a csíkokra vágott húst,én hagyom párolni,hogy levet engedjen,majd beletesszük a törött borsot ,vegetát, majorannát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Savoyarde borjúszelet
Savoyarde borjúszelet

A vajat serpenyőben közepes lángon felforrósítani. Beletenni a hússzeleteket és oldalanként (vastagságtól függően) 4-5 percig sütni. Tűzálló tálba tenni, sózni, borsozni. A serpen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Lacipecsenye (Buday)
Lacipecsenye (Buday)

Pécot készítek: firss, reszelt gyömbért, reszelt fokhagymát, sót, őrölt borsot, pirosparikát összekeverek olajjal, amíg krém sűrűségű nem lesz. A dagadót kétujjnyi vastag csíkokra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk