1,2 kg oldalas
6-7 gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt bors
4-5 evőkanálnyi zsír - sertés, kacsa, liba
3 dl víz
Nem a sült oldalas lesz a legbonyolultabb recept, amit életed során elkészítesz, erre elég nagy az esély. A hentestől hazaérvén darabold fel a húst, hangulatodnak megfelelően csontonként vagy kétcsontonként szeleteld fel, majd mosd át alaposan. Ha ezzel végeztél sózd be jó alaposan. Vedd elő a feladatra kiszemelt tepsit, kend ki a zsírral, majd tedd bele a húsokat.
Különleges köretek
Egy finom főétel mit sem ér jó köret nélkül, ha túllépnél a megszokott, unásig fogyasztott rizs-sült krumpli-krumplipüré trión, próbálj ki néhány érdekes megoldást!
Őrölj rájuk borsot, és a fokhagymagerezdeket kicsit megroppantva szórd közéjük. Öntsd az egészre a vizet, majd fedd le jól alufóliával, és 160 fokon süsd másfél óráig. Ezután vedd le a fóliát, és további fél óráig süsd még 210 fokon, hogy szépen megpiruljon. Már kész is vagy.
A káposztát megtisztítjuk, külső leveleit leszedjük, megmossuk. A torzsáját kivágjuk, és vékonyan felcsíkozzuk. Az olajat beletesszük egy lábosba a cukorral együtt. Karamellizálj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű.A hagymát apróra vágjunk,az olajban üvegesre pároljuk,rátesszük a csíkokra vágott húst,én hagyom párolni,hogy levet engedjen,majd beletesszük a törött borsot ,vegetát, majorannát,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vajat serpenyőben közepes lángon felforrósítani. Beletenni a hússzeleteket és oldalanként (vastagságtól függően) 4-5 percig sütni. Tűzálló tálba tenni, sózni, borsozni. A serpen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPécot készítek: firss, reszelt gyömbért, reszelt fokhagymát, sót, őrölt borsot, pirosparikát összekeverek olajjal, amíg krém sűrűségű nem lesz. A dagadót kétujjnyi vastag csíkokra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű