60-70 dkg darált sertéshús
só
bors
pirospaprika
fűszerek (én grill fűszerkeveréket tettem bele, pécsi gyártó, “mentes”fűszer)
2 nagy gerezd fokhagyma reszelve
Mindent beletettem egy mély tálba és nagyon-nagyon alaposan összedolgoztam az alapanyagokat. Gyúrtam, gyúrtam, gyúrtam.
Egy sütőpapírra ráhalmoztam a húsmassza felét és vékonyabb csíkra formáztam, a sütőpapír 2 végén hagytam helyet. Óvatosan, de szorosan felcsavartam. A két végét a papírnak pedig megcsavartam.
Ezt a csomagot ráhelyeztem egy alufóliára és ugyanígy becsomagoltam.
A másik adag húsmasszával is ugyanígy jártam el, így lett belőle 2 rúd.
A sütőbe, rácsra tettem a rudakat, alá pedig egy tepsit, ha esetleg kiengedne a leve, ne a sütőbe csöpögjön le és ne koszolja össze azt.
180 fokra felcsavartam a sütőt és kb. 50 percet sütöttem.
Ekkor kivettem és 15 percet még becsomagolva hagytam a rudakat.
Majd kicsomagoltam és vártam, míg kihűl.
Ezután szeleteltem.
http://glutenmentesnaplo.cafeblog.hu/2017/01/09/hazi-paprikas-kolbasz-keszitese-lepesrol-lepesre-fotokkal/
1. A sertésbordákat húsverővel kissé kiveregetjük (de ne túl vékonyra!), megsózzuk, a lisztbe mártott bordákat zsíron világosra sütjük, lábasba rakjuk, a visszamaradt zsírban megpi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZsírt megolvasztom. kockára vágott hagymát kicsit megpirítom a zsíron. Májat csíkokra felszelem. Hozzá adom a hagymához. Közepes lángon addig főzöm míg puha nem lesz. Majd megsózom...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA húst és a szalonnát ledaráljuk, a fokhagymát leforrázzuk és utána a vízzel együtt leturmixszoljuk. Minden fűszert a húsra szórunk és jól összegyúrjuk. A belet feldaraboljuk dup...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: KönnyűA darálthúst a sajttal, tojással, sóval és borssal jól összegyúrjuk. Ezután gombócokat formálunk belőle, amit morzsával megszórt deszkán a kívánt nagyságúra nyújtjuk. Majd a szokás...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Könnyű