50 dkg darált hús
1 bögre rizs
1 tojás
4 kisebb(közepes) karalábé
1 nagy doboz tejföl
2-3 evőkanál liszt
3 evőkanál olaj
delikát
só, bors
A darált húst összekeverem a rizzsel, tojással, sóval, borssal, mintha paradicsomos húsgombócot csinálnék.
A karalábét meghámozom majd lereszelem vagy feldarabolom.
. Gombócokat formázunk a húsból és a fazékba tesszük, beleszórom az ételízesítőt. Kb 20 perc főzés után beleteszem a karalábét.
Főzés közben az elfőtt vizet pótoljuk.
Ha a gombócok megfőttek, összekeverjük a tejfölt a lisztel és behabarjuk.
A karajt szépen leválasztom a csontjáról és vékony, éles pengéjű késsel felszúrom. A bőrétől megszabadított kolbászt egy 30 percre a mélyhűtőbe teszem. Onnét kivéve zsírral kenem b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPizzatészta A száraz hozzávalókat először összekeverjük, majd erre öntjük a többit. Kézzel vagy géppel jól átgyúrjuk, majd dagasztjuk, és konyharuhával lefedve minimum 1 ó...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst nyolc szeletbe vágjuk, és alaposan kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, egy órára behűtjük. Közben a burgonyát meghámozzuk, a reszelő középső (durva) fokán lereszeljük, és fél ór...
Elkészítési idő: 1 óra 40 perc Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük 150 fokra. Egy éles kés segítségével 6 olyan mély lyukat fúrunk a húsba, hogy beleférjen egy-egy gerezd fokhagyma. Nyomjuk bele a gerezdeket a lyukakba úgy, h...
Elkészítési idő: 6 óra Nehézség: Közepes