menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldségekkel rakott karajszeletek krumplipaplannal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb. 70 dkg karaj ujjnyi szeletekre vágva
- 30-40 dkg tisztított, szeletelt sárgarépa
- fél doboz kukoricakonzerv
- fél doboz borsókonzerv
- kb. 2 kg krumpli
- 2 tojás
- 2 dl tejszín
- 3 dl tejföl
- konyhasó
- bors
- mustár
- reszelt trappista sajt
- reszelt füstölt sajt
- 1-2 fej tisztított, karikákra vágott vöröshagyma

Elkészítés:


A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon elősütjük, aztán félretesszük.
A krumplit meghámozzuk, karikákra, vagy kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük, aztán hagyjuk hűlni.
Addig a sárgarépaszeleteket egy pici olajon megsütjük (én ezt is sóztam egy kicsit).
A krumplit összetörjük, aztán hozzáadjuk a két tojást, a tejszínt, a tejfölt, és még sózzuk egy kicsit.
Előveszünk egy jénai tálat, vajjal kikenjük, és az aljára sorban elhelyezzük az elősütött karajt.
A tetejüket megkenjük mustárral.
Erre helyezzük az elősütött sárgarépát, aztán megszórjuk a kukoricával, és a borsóval.
Aztán mindezen kanállal eloszlatjuk/elsimítjuk a krumplis masszát. Erre rászórjuk a kétféle reszelt sajtot, és a legtetejére rátesszük a hagymakarikákat.
Ha készen vagyunk, betoljuk a sütőbe, és 180-200 fokon megsütjük.

Zöldségekkel rakott karajszeletek krumplipaplannal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Gombás ragu alatt sült sajtos hús
Gombás ragu alatt sült sajtos hús

Elkészítés: A húst kiklopfoljuk és besózzuk, margarinon mindkét oldalát kicsit elősütjük, majd egy tepsibe egymás mellé helyezzük. Ízlés szerint fűszerezzük, és nagy lyuku reszelő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Emeletes sertésborda
Karaj - Emeletes sertésborda

1. A cserépedényt legalább egy órára hideg vízbe be kell áztatni. 2. A tejszínt, kechapot összekeverem és beleszórom a kétféle lereszelt sajtot. Lazán összekeverem. 3. A cs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Krisztina
Vadas
Vadas

A húst szeletekre vágjuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A szalonnát felkockázzuk és zsírjára pirítjuk, majd a pörcöt kiszedjük. A megmaradt zsiradékon a hús szeletek mindkét o...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Cordon-Bleu
Cordon-Bleu

A húst megmossuk, szárazra töröljük, majd kiklopfoljuk és mustárral ízesítjük. A hússzeletekre ráhelyezzük a sonkát és a sajtot, majd feltekerjük, végül átkötjük. Egy edényben forr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk