Családireceptkönyv.hu

Sertéscsülök Pékné módra


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg kicsontozott csülök
3 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
babérlevél
őrölt kömény, majoranna
só, bors, pirospaprika
1 kg krumpli
olaj

Elkészítés:


A sertéscsülköt kuktában egy fej hagymával, fokhagymával, sóval, borssal, őrölt köménnyel, majorannával, babérlevéllel és annyi vízzel, hogy ellepje előfőzöm.
A krumplit hasábokra vágom és szétterítem egy tepsiben. Amikor a csülök megpuhult, kiveszem a kuktából és a tepsi közepére, a krumpli tetejére teszem, és leöntöm a csülök főzőlevével (két merőkanállal) és befedem alufóliával, 200 fokos előmelegített sütőbe teszem. Addig sütöm, míg a krumpli megpuhul, majd leveszem az alufóliát.
Az előzőleg karikára vágott hagymát kevés olajon megpirítom, megszórom pirospaprikával, felöntöm a csülök főzőlevével és jól átforralom, majd ráöntöm a csülök és a krumpli tetejére és piros , ropogósra sütöm.

Sertéscsülök Pékné módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Adrien
Fasírt sütőben
Fasírt sütőben

A zsemléket rövid ideig áztassuk meg tejben, ezalatt vágjuk apróra a vöröshagymát és kicsit pirítsuk meg. A zsemléket csavarjuk ki, morzsoljuk szét, majd keverjük össze a tojásokk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brassói aprópecsenye másképp
Brassói aprópecsenye másképp

Kevés olajon lepirítjuk a felkockázott szalonnát, a felszeletelt hagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, jól átpirítjuk. Ízesítjük fokhagymával, sóval, fűszerekkel. Adunk hozzá...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mamika
Húsos káposzta
Húsos káposzta

A vöröshagymát felaprítjuk és zsírban megdinszteljük, majd mellé dobjuk a füstölt hús darabot. A csülköt kockára vágjuk és a hagymás zsíron lesütjük egy kicsit, amíg kifehéredik, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Darált - Csevap - OK
Darált - Csevap - OK

1. A húsféléket kétszer átdarálom, sózom, borsozom, majd egy órán át állni hagyom. 2. Ujjnyi rudakat formálok belőle és faszénparázson szép pirosra sütöm.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk