Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

HÚS KENYÉR HÁZILAG


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg disznóhús
20 dkg borjú vagy növendék marha hús
15 – 20 dkg zsírszalonna vagy toka
5 dkg burgonyaliszt (keményítő)
1 tojás fehérje
2 dkg nitrites pácsó
2 g aszkorbinsav
2 g paprika
3 g fehérbors
0,5 g szerecsendió virág
0,5 g koriander
0,3 g gyömbér
0,2 g kardamom
~1 dl jeges víz

Elkészítés:


A húst daráljuk le és keverjük össze a fűszerekkel. Tegyük a hűtőbe legalább egy órára. Egész kislukú tárcsával daráljuk le még egyszer, már a szalonnát is hozzá darálva. Adjuk hozzá a burgonyalisztet, a tojás fehérjét és a fele vizet, majd botmixerrel nagyon alaposan pépesítsük. Közben annyi jeges vizet adjunk még hozzá, hogy sűrűn folyós állagú masszánk legyen. Készíthetjük borjúhús nélkül is, értelemszerűen több disznóhússal.

Simítsuk formába a húspépet és tegyük egy tepsibe, amibe két ujjnyi vizet töltöttünk. 120 fokon süssük két órán át, majd 200 fokra felfűtve további 20 – 30 percet, amíg a teteje színt kap.

Három hozzávalóról, két mondat. A burgonya liszt segít a beledolgozott vizet megtartani, ami nem azért kerül bele, hogy gazdaságosabban árulhassuk, hanem azért, hogy ne legyen száraz, nyögve nyelős. A tojásfehérje és az aszkorbinsav segít egyenletes emulzióvá eldolgozni a húst, zsiradékot és a vizet, amik maguktól nem szívesen elegyednek.

HÚS KENYÉR HÁZILAG

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gyors cigánypecsenye
Gyors cigánypecsenye

A karajt 2 szeletre vágjuk, kiklopfoljuk. Sóval, borssal fűszerezzük. A szalonnát 2 vékony szeletre vágjuk, majd bevágjuk. A szalonnát egy serpenyőben kisütjük, k...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csala Évi
Zsebes karaj
Zsebes karaj

A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Májpástétom őzgerincben
Májpástétom őzgerincben

1 kg sertésmájból resztelt májat készítesz zsírral, sok hagymával, 2 babérlevéllel, és fűszerekkel, majd kihűtöd, háromszor ledarálod, hozzákeversz egy darabokra vágott margarint,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anya-mami
Zöldborsós tokány
Zöldborsós tokány

A húst leöblítem, leszárítom, majd kisujjnyi, a szalonnát vékonyra, a vöröshagymát, fokhagymát finomra aprítom, a kápia paprikát kis kockákra darabolom. A szalonnát lassan kiol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk