Családireceptkönyv.hu

HÚS KENYÉR HÁZILAG


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg disznóhús
20 dkg borjú vagy növendék marha hús
15 – 20 dkg zsírszalonna vagy toka
5 dkg burgonyaliszt (keményítő)
1 tojás fehérje
2 dkg nitrites pácsó
2 g aszkorbinsav
2 g paprika
3 g fehérbors
0,5 g szerecsendió virág
0,5 g koriander
0,3 g gyömbér
0,2 g kardamom
~1 dl jeges víz

Elkészítés:


A húst daráljuk le és keverjük össze a fűszerekkel. Tegyük a hűtőbe legalább egy órára. Egész kislukú tárcsával daráljuk le még egyszer, már a szalonnát is hozzá darálva. Adjuk hozzá a burgonyalisztet, a tojás fehérjét és a fele vizet, majd botmixerrel nagyon alaposan pépesítsük. Közben annyi jeges vizet adjunk még hozzá, hogy sűrűn folyós állagú masszánk legyen. Készíthetjük borjúhús nélkül is, értelemszerűen több disznóhússal.

Simítsuk formába a húspépet és tegyük egy tepsibe, amibe két ujjnyi vizet töltöttünk. 120 fokon süssük két órán át, majd 200 fokra felfűtve további 20 – 30 percet, amíg a teteje színt kap.

Három hozzávalóról, két mondat. A burgonya liszt segít a beledolgozott vizet megtartani, ami nem azért kerül bele, hogy gazdaságosabban árulhassuk, hanem azért, hogy ne legyen száraz, nyögve nyelős. A tojásfehérje és az aszkorbinsav segít egyenletes emulzióvá eldolgozni a húst, zsiradékot és a vizet, amik maguktól nem szívesen elegyednek.

HÚS KENYÉR HÁZILAG

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Töltött dagadó falusiasan
Töltött dagadó falusiasan

1. A húst egy éles késsel felszúrjuk, úgy, hogy tölthető legyen. 2. A zsemléket beáztatjuk, és jól kinyomkodjuk. 3. Serpenyőben kevés olajat hevítünk, abban üvegesre pirítjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar VESEVELŐ
VESEVELŐ

A vesét kettévágjuk és az eres részektől alaposan megtisztítjuk. Főzés előtt jó fél órával a megtisztított vesét beáztatjuk. Ne ijedjünk meg, van egy érdekes szaga, de ez az ázt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pácolt sertéskaraj savanyú káposztával
Pácolt sertéskaraj savanyú káposztával

A húst ízlés szerint vagy középmeleg sütőben egy órát sütjük, vagy annyi vízben, amennyi ellepi, egy órát főzzük. A megmosott savanyú káposztát egy kanálnyi zsíron megfuttatott ha...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk