Családireceptkönyv.hu

Tepsis csülök vele sült burgonyával


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 1,5 kg csontozott csülök,
- 3 csapott tk só,
- 2 tk szárított, morzsolt majoranna,
- 2 tk őrölt fűszerkömény,
- 1 dl olaj,
- 4 gerezd fokhagyma,
- 2 fej lilahagyma,
- 2 dl GÖSSER Premium világos sör,
- Ízlés szerint frissen őrölt tarka bors,
A burgonyához:
- 1,5 kg sütni való burgonya,
- 0,5 dl olaj,
- 2 csapott tk só,
- Ízlés szerint frissen őrölt tarka bors,

Elkészítés:


A sóhoz adom a borsot, a majorannát, az őrölt fűszerköményt, az olajat, a zúzott fokhagymát, a nagy lyukú sajtreszelőn lereszelt tormát és alaposan összekeverem.
A csülök bőrös felét 3-4 helyen bemetszem, bedörzsölöm sóval, majd a húsos részt is bevagdosom néhány helyen, hogy jobban átjárják a fűszerek és könnyebben megpuhuljon.
Az előkészített csülkök húsos felét bedörzsölöm a fűszeres páccal, egy hőálló tálba teszem bőrös felükkel lefele, a tetejére pakolom a kb ujjnyi vastagra karikázott lila hagymát, meglocsolom a sörrel, befedem egy benedvesített sütőpapírral és 200 fokon 60-70 percet sütöm, amíg megpuhul.
A burgonyát meghámozom, tetszőlegesen felaprítom, sózom, borsozom, meglocsolom az olajjal és összeforgatom.
Az elősütés után a csülköket megforgatom, hogy a bőrös felük felfelé legyen, mellépakolom a burgonyát, befedem egy új, benedvesített sütőpapírral és további 60-70 perc alatt készre sütöm.
A sütési idő készülékenként változhat és függ a hús méretétől is. én azért szeretem ezt a nedves sütőpapírt mert így nekem tökéletesre sül, nem kell külön párolni, majd még rápirítani.
Ízlés szerint friss salátával, savanyúsággal kínálom.

Tepsis csülök vele sült burgonyával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Kocsonya
Kocsonya

Vizet forralunk és a húsokat beletesszük. Kb. 5 perc forrázás után a vizet leöntjük róla a sok habbal együtt, a húsokat megmossuk, a fazekat tisztára mossuk és újból feltesszük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Töltött cukkini
Töltött cukkini

A cukkinit megmossuk, a szárát eltávolítjuk. Ezután félbe vágjuk, a magját pedig kivájjuk. Arra vigyázzunk, hogy maradjon pereme is, hogy a sajt ne folyjon ki belőle. A füstölt saj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Körömpörkölt
Körömpörkölt

A körmökről az esetleges szőröket eltávolítjuk, majd a köröm végétől kezdve éles késsel hosszában az inak mentén félbevágjuk, alaposan megmossuk (nem lesz csontszilánkos). Legal...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Stefánia vagdalt gazdagon
Stefánia vagdalt gazdagon

A zsemléket vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. A répát és a zellert apró kockára vágjuk, majd a borsóval együtt sós vízben megfőzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk az áztatott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk