Családireceptkönyv.hu

Kechupos hús cseréptálban


Írta:

Elk. idő: 2-2 és fél
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


római tál, 1 nagyobb szál parasztkolbász, 8 szelet sertéskaraj (lehet csontos is), 2 nagy fej vöröshagyma, 30 dkg füstölt sajt, 1 1/2 dl ketchup, 5 dl tejszín, 1 csomag szeletelt bacon szalonna, só, frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:


A római tálat beáztatjuk, legalább 20-30 percre, hogy alaposan megszívja magát.
Felkarikázzuk a kolbászt, megpucoljuk a hagymát és vékony karikákra vágjuk, lereszeljük a sajtot. A húst kisujjnyi vastagra elszeleteljük (ki lehet klopfolni, ha szeretnénk), sózzuk, borsozzuk mindkét felét. Egy kiöntős tálban a tejszínt elkeverjük jól a ketchuppal.
A római tálat kibéleljük bacon szeletekkel, az oldalát is, ráfektetünk 4 szelet húst egymás mellé, rászórjuk a hagymakarikák felét, a felkarikázott kolbász felét, a reszelt sajt felét és megöntözzük a tejszínes ketchup felével...majd ugyanez megismételve: szalonna szeletek, hús, hagyma, kolbász, sajt, a végén a maradék ketchupos tejszín. Ezután lefedjük az ételt a tetejével, sütőbe tesszük, 200 fokra állítjuk a hőmérsékletet és 2 - 2 1/2 óra alatt megsütjük. Az utolsó 15 percben vegyük le a tetejét és kicsit pirítsuk meg.
A sütési ideje alatt, a hagyma és a sajt beleolvad a ketchupos tejszínbe és a kolbász, szalonna finom, füstös íze átjárja a húst.... ;) Érdemes kiböjtölni az időt...megéri...
Mennyei, krémes ízhatású ételkülönlegesség.

A köret lehet rizs, tarhonya, pirított burgonya, de tésztaféle sem rontja el az összhatást.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tapasztalat: az ízhatás miatt a füstölt sajt elengedhetetlen hozzávaló...a római tál pedig nem pótolható mással, egyedi tulajdonságai miatt fontos.
Még egy nagyon fontos dolog!!! : megfigyeltem, hogy ha a római tálban tálaljuk az asztalra, egyszer csak elkezd tünedezni a finom szaft !? - hát, miután hűlni kezd a tál, elnyeli, felszívja a nedvességet :(ami, ugye nagy baj, mert isteni szaft szükséges az étel mellé :) Érdemes kiszedni belőle az ételt....vagy hamar kitálalni és elfogyasztani! nem lesz nehéz!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: ALICA
A legízletesebb pácolt oldalas – finom falatok a süt
A legízletesebb pácolt oldalas – finom falatok a süt

A húst megmossuk és feldaraboljuk, fűszerezzük és egy tálba tesszük. A paradicsomszószt, a zúzott fokhagymát, az ecetet, a feldarabolt csilit és rozmaringot összekeverjük és átken...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mamika
Lacipecsenye
Lacipecsenye

A hússzeletek szélét bevagdossuk, enyhén klopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy tálkában megolvasztjuk a zsírt, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és a reszelt fokhagym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Muszaka
Muszaka

padlizsán elősüt, rizs főz, 1 hagyma párol. hagyma,hús összepárol + paradicsom+foghagyma+menta. Besamel(1 dkg vaj+2 ek liszt,tej+szerecsendió!bors) rétegezve jénaiba

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk