60 dkg darált hús
10 dkg füstölt sonka (darálva)
1 tojás
fél dl tej
3 dkg liszt (rizsliszt)
só, bors
2 tojás
zsemlemorzsa (zabkorpa)
olaj
A darált hús, darált sonka keverékhez adunk 1 tojást, a tejet, sózzuk, borsozzuk, majd fél órát állni hagyjuk a hűtőben. Ezután gombócokat csinálunk belőle, bepanírozzuk, majd olajban megsütjük.
Én diétásan készítettem rizsliszttel és zabkorpával.
1. A felaprózott hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát. 2. Eközben a combot felszeleteljük, kiklopfoljuk, majd a fűszerekkel beszórjuk. 3. Mindk...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst megmossuk, szárazra töröljük, és sonkaszerűen megkötözzük, hogy a sütés alatt ne essen szét. Besózzuk, borsozzuk és egy kiolajozott tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben hi...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk és megszórjuk borssal, majd mindkét oldalán bekenjük mustárral. Hűtőbe tesszük egy órára. Közben feldaraboljuk a sajtot. Egy kisebb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsülökterrin A zöldséges lében megfőtt, füstölt csülköt (sonkát vagy tarját) apróbb darabokra csipegetjük, nagyjából a felét egy, frissentartó fóliával bélelt, püspökkenyér form...
Elkészítési idő: 1 óra 15 p Nehézség: Közepes