80 dkg sertés lapocka
20 dkg angol szalonna
1 kanál zsír
15 dkg vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 doboz tejföl
1 dl fehérbor
20 dkg csemegeuborka
2 kávéskanál só
1 kávéskanál bor
A szalonnát 1 centis csíkokra vágjuk, a zsírban előpároljuk. Mikor már kisült a szalonna zsírja, beletesszük a vöröshagymát, és abban üvegesre pároljuk.
Ezután félrehúzva, beletesszük a bort és a karikára vágott fokhagymát.
Összekeverjük, és fedő alatt, 4-5 percig forraljuk.
Ezután beletesszük a laskára vágott húst, sózzuk, borsozzuk, kevés vízzel felöntjük, és forrás után, lassú tűzön, rövid, sűrű lével főzzük.
Ha kell, utánatölthetünk pici vizet.
Mikor már megpuhult a hús, beletesszük a négybe, hosszába vágott csemegeuborkát, a tejfölt, és azzal puhára főzzük.
Tészta, vagy főtt krumpli illik hozzá.
Pécot készítek: firss, reszelt gyömbért, reszelt fokhagymát, sót, őrölt borsot, pirosparikát összekeverek olajjal, amíg krém sűrűségű nem lesz. A dagadót kétujjnyi vastag csíkokra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húsból tenyérnyi, vékony szeleteket vágunk, és kissé kiverjük, megsózzuk. 2. A leeső húsdarabokat ledaráljuk, sóval, őrölt borssal, köménnyel és az összezúzott fokhagymage...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A hússzeleteket és a szalonna szeleteket fűszerezzük, és bekenjük zúzott fokhagymával. 2. A vöröshagymát karikára vágjuk, és kevés zsírral kikent sütőedénybe tesszük. 3. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst csíkokra vágjuk,megmossuk,majd lecsepegtetjük. A szalonnát is csíkokra vágjuk,majd zsírjára pirítjuk. A szalonna zsírjára tesszük a felaprított vörös és fokhagymát. Egy k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű