Brassói apró pecsenye sok fokhagymával és zöldborsóval.
1/2 kg újburgonya burgonya, meghámozva felkockázva
» 4 evőkanál olívaolaj
» 1 kis sertésszűz
» 4 gerezd fokhagyma, reszelve
» só
» bors
» 25 dkg fagyasztott zöldborsó
» 1 csokor petrezselyem, finomra aprítva
Először külön, a sütőben ropogósra sütjük a burgonyát. Ehhez a sütőt előmelegítjük 200C fokra. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, összeforgatjuk a 4 evőkanál olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd tepsire szórjuk. Kb. 30 perc alatt ropogósra sütjük. Közben serpenyőben megsütjük a húst a reszelt fokhagymával, majd sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, és azzal is további 5 percig sütjük. Hozzákeverjük a ropogósra sült burgonyát, végül a petrezselymet, és a tetejére tesszük a konfitált fokhagyma gerezdeket.
A burgonyákat héjában félig puhára főzzük, majd kihűtjük. Ha kihűlt, akkor meghámozzuk és karikára vágjuk. A hagymát meghámozzuk, majd a szalonnával együtt apróra vágjuk. A k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A kisütött szalonnán megpirítjuk a hagymát, paprikázzuk, rárakjuk a húst (kisebb kockákra vágva, ha oldalassal készítjük darabokra vágva) hozzátesszük az apróra vágott zöldpapri...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz.a tarját mind 2 oldalán meg klopfolom,(meg puhítom a hús rostjait),majd be fűszerezem,a sóval óvatosan bánok,mert mustárral és zúzott fokhagyma keverékével be dörzsölöm,1 tálba ra...
Elkészítési idő: 24+0,5 óra Nehézség: Könnyű1. A húsféléket kétszer átdarálom, sózom, borsozom, majd egy órán át állni hagyom. 2. Ujjnyi rudakat formálok belőle és faszénparázson szép pirosra sütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű