Brassói apró pecsenye sok fokhagymával és zöldborsóval.
1/2 kg újburgonya burgonya, meghámozva felkockázva
» 4 evőkanál olívaolaj
» 1 kis sertésszűz
» 4 gerezd fokhagyma, reszelve
» só
» bors
» 25 dkg fagyasztott zöldborsó
» 1 csokor petrezselyem, finomra aprítva
Először külön, a sütőben ropogósra sütjük a burgonyát. Ehhez a sütőt előmelegítjük 200C fokra. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, összeforgatjuk a 4 evőkanál olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd tepsire szórjuk. Kb. 30 perc alatt ropogósra sütjük. Közben serpenyőben megsütjük a húst a reszelt fokhagymával, majd sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, és azzal is további 5 percig sütjük. Hozzákeverjük a ropogósra sült burgonyát, végül a petrezselymet, és a tetejére tesszük a konfitált fokhagyma gerezdeket.
1. Pirított gombát reszelt trappista sajttal elkeverünk. 2. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a sertés karaj szeleteket, majd panírozzuk és bő forró olajban kisütjük. 3. Sült...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőző nap a húst megtisztítjuk, a bőrét az alatta lévő zsírréteggel együtt, ujjnyi szélességben, hosszában és keresztben bevágjuk. A fűszereket, só nélkül, az áttört fokhagymával...
Elkészítési idő: 3 h Nehézség: KözepesA csülköt puhára főzzük sós, 1 evőkanál ecettel savanyított vízben, melybe beletesszük a fokhagymát, néhány borsszemet és 4-5 borókabogyót, valamint egy babérlevelet. A beáztatott...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst kicsit kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát összenyomjuk, néhány csepp olajjal elkeverjük, és a péppel megkenjük a húsokat. Elkészítjük a bundát, azaz leresz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű