1,5 kg sertéscomb
• 2 fej fokhagyma
• 1 kanál só
• 1 kávéskanál őrölt bors
• 1 mokkáskanál köménymag
• 50 dkg zsír
A fokhagymát megtisztítjuk. A húst befűszerezzük.
A sertéscombot egy lábasba tesszük a fokhagymával, zsírral és a köménymaggal. Annyi vizet öntünk rá, hogy félig ellepje és fedő alatt el kezdjük főzni. Ha a vizet kezdi elfőni azt, folyamatosan pótoljuk, amíg a hús puhulni kezd.
Amint a víz teljesen elpárolog róla, szép pirosra sütjük.
Köretnek petrezselymes burgonyát, burgonyapürét vagy /mint én most/ „tejbensült” burgonyát készíthetünk mellé.
Lereszeljük a burgonyát, kifacsarjuk, hogy megszabaduljunk a felesleges nedvességtől. Hozzáadjuk a darált húshoz, majd az apróra vágott petrezselymet, fokhagymát, vöröshagymát....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst vékony csíkokra vágjuk és pácoljuk a szójaszószból, 2 ek olajból és 1 gerezd fokhagymából készített páccal. Tegye félre a hűtőbe. A rizst 2 ek olajon pirítsa addig, amíg a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajt kicsontozzuk és vékonyra kiverjük. A gombát, májat, sonkát apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát lereszeljük. Zsíron megpirítjuk a vöröshagymát, a májat, a gombát, és a so...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMelegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben. A csirkét sózzuk, borsozzuk, és bőrével lefelé tegyük a serpenyőbe. Minden oldalán süssük arany barnára, kb 8-10 perc. Majd szedjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű