Családireceptkönyv.hu

Töltött paprika


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


6 személyre:
0,5 kg sovány darált sertéscomb
4-5 evőkanál A rizs
1 egész tojás
1 közepes fej vöröshagyma
1 mokkáskanál só
1 fél mokkáskanál bors
2-3 db TV paprika kicsumázva
1,5 liter sűrű paradicsomlé
kevés cukor
ízlés szerint fahéj
olaj a vöröshagyma dinszteléshez és a rántáshoz

Elkészítés:


A vöröshagymát megpucolva apróra vágom és kevés olajban(félig ellepje a hagymát)megdinsztelem.
A darált húst,az egész tojást, az előfőzött rizst,sót,borsot,dinsztelt hagymát az olajjal, jól összedolgozzuk és vizes kézzel gombócokat formázunk belőle.2-3 db kicsumázott,megmosott TV paprikát is megtöltök a húspéppel,hogy jobb ízű legyen a szósz is.
Kevés olajon két evőkanál liszttel világos rántást készítek,majd a paradicsomlével felengedem.Kevés cukorral ízlés szerint édesítem és pici fahéjat szórok bele.Forrásig kevergetem.
Ha felforrt beleteszem a húsgombócokat és kb. 45 percig fedő alatt,kis lángon ,(hogy bugyogjon) főzöm.

Trükkök, tippek, praktikák:


Össze szoktam a hagymát az olajjal turmixolni és úgy rakom bele a darált husos masszába,így nem lesznek benne nagy hagymadarabok.

Házi paradicsomlé híján,sűrített paradicsommal is dolgozhatunk.Egy
nagy konzerves sűrített paradicsomot vagy kis üveges sűrített paradicsomot felhigitjuk vízzel 1 literre és a rántást ezzel eresztjük fel.Tovább u.a.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek, Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Marcsi
Kenyértésztában sült csülök, igazi ünnepi csoda!
Kenyértésztában sült csülök, igazi ünnepi csoda!

A lisztet kissé felmelegítjük. A közepébe kialakított mélyedésbe beletesszük az élesztőt és langyos vízzel elkeverjük, majd 30 percig hagyjuk kelni. Ezután addig dagasztjuk a tészt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar :húscsíkok sajtkrémes bundában,rizzsel
:húscsíkok sajtkrémes bundában,rizzsel

Fél kg sertéshúst használtam vékonyan csíkozva,kicsit besóztam,borsoztam.2tojásti összekevertem fél mokkáskanál sóval,belenyomtam egy tömlős sajtkrémet és annyi lisztet,hogy sűrű p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
A tökéletes fokhagymás oldalas
A tökéletes fokhagymás oldalas

A húst nagyobb darabokra vágjuk, a zúzott fokhagymával átkenjük, fűszerezzük. Egy evőkanál zsírt teszünk a serpenyőbe, mikor felolvadt beletesszük a húsokat. Pár percig pirítjuk mi...

Elkészítési idő: 1óra30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk