6 személyre:
0,5 kg sovány darált sertéscomb
4-5 evőkanál A rizs
1 egész tojás
1 közepes fej vöröshagyma
1 mokkáskanál só
1 fél mokkáskanál bors
2-3 db TV paprika kicsumázva
1,5 liter sűrű paradicsomlé
kevés cukor
ízlés szerint fahéj
olaj a vöröshagyma dinszteléshez és a rántáshoz
A vöröshagymát megpucolva apróra vágom és kevés olajban(félig ellepje a hagymát)megdinsztelem.
A darált húst,az egész tojást, az előfőzött rizst,sót,borsot,dinsztelt hagymát az olajjal, jól összedolgozzuk és vizes kézzel gombócokat formázunk belőle.2-3 db kicsumázott,megmosott TV paprikát is megtöltök a húspéppel,hogy jobb ízű legyen a szósz is.
Kevés olajon két evőkanál liszttel világos rántást készítek,majd a paradicsomlével felengedem.Kevés cukorral ízlés szerint édesítem és pici fahéjat szórok bele.Forrásig kevergetem.
Ha felforrt beleteszem a húsgombócokat és kb. 45 percig fedő alatt,kis lángon ,(hogy bugyogjon) főzöm.
Össze szoktam a hagymát az olajjal turmixolni és úgy rakom bele a darált husos masszába,így nem lesznek benne nagy hagymadarabok.
Házi paradicsomlé híján,sűrített paradicsommal is dolgozhatunk.Egy
nagy konzerves sűrített paradicsomot vagy kis üveges sűrített paradicsomot felhigitjuk vízzel 1 literre és a rántást ezzel eresztjük fel.Tovább u.a.
A húst klopfoljuk ki, majd fűszerezzük mindkét oldalán a szeleteket sóval és borssal. A finomra vágott petrezselymet tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, sajtot,...
Elkészítési idő: 1 óraA kukoricadarát megfőzzük, melegen belekeverünk 80 g margarint, a darált főtt húst, a tarját, a zúzott fokhagymát, fűszereket, egy tojást. Vizezett deszkán kinyújtjuk 2 cm vastagra...
Elkészítési idő: