Családireceptkönyv.hu

Szaftos csülökpörkölt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg csont nélküli sertéscsülök
2 nagy fej vöröshagyma
2 ek zsír
1 tk só
0,5 kk őrölt bors
1 tk őrölt pirospaprika
1 ek házi darált pirospaprika (ennek hiányában 0,5 kápia paprika apróra vágva)
2 nagy gerezd fokhagyma

Elkészítés:


A csülköt alaposan megmossuk, és nagyobb (kb. 3*3cm) darabokra vágjuk, hagyjuk kicsit lecsöpögni. Megtisztítjuk, felkockázzuk a vöröshagymát és a felhevített zsíron üvegesre pároljuk. Rádobjuk a lecsöpögött húst és fehéredésig pirítjuk.

Felöntjük bőven vízzel, hogy ellepje. Meghintjük a sóval, borssal, pirospaprikával. Rázúzzuk a megtisztított fokhagymát és hozzáadjuk a darált pirospaprikát.

Fedő alatt addig főzzük, míg a hús meg nem puhul. (Ez nálam most 90 perc volt.)

A fedőt levéve hagyjuk a felesleges vizet elfőni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Sós vízben főtt krumplit kínáltam hozzá, amit a sűrű szafttal locsoltam meg. Természetesen nem maradhatott el a savanyú uborka sem mellőle.

Szaftos csülökpörkölt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sült sertéskaraj gombával, paradicsommal és sajttal
Sült sertéskaraj gombával, paradicsommal és sajttal

A sertéskarajt felszeleteljük (vagy akár már felszeletelve megvásároljuk). Sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket olajjal kikent tepsire tesszük. Mindegyik hússzeletre kerül egy-két s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tarja - Tepsis tarja - OK
Tarja - Tepsis tarja - OK

1. Megpucolunk és karikára vágunk 1 kg krumplit. 2. Karikára vágunk 1 nagy fej megtisztított vöröshagymát és 3 gerezd fokhagymát. 3. Ha szeretjük, tehetünk még bele 10 dkg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Frissen sült tarja pirított krumplival és újhagymás
Frissen sült tarja pirított krumplival és újhagymás

A tarjaszeleteket sózom, borsozom, zsiradékkal bekenem, hűtőbe teszem érni, és majd ha megéhezik a család, frissen kisütöm. Az uborkasalátához felszeletelem az uborkát, az újha...

Elkészítési idő: 45perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lin
Hagyományos brassói
Hagyományos brassói

A megtisztított húst és a szalonnát kockára vágjuk. Egy lábasban kisütjük a szalonnát, amikor üveges, rátesszük az apróra vágott hagymát és együtt világosra pirítjuk. Hozzáadjuk...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk