70 dkg csont nélküli sertéscsülök
2 nagy fej vöröshagyma
2 ek zsír
1 tk só
0,5 kk őrölt bors
1 tk őrölt pirospaprika
1 ek házi darált pirospaprika (ennek hiányában 0,5 kápia paprika apróra vágva)
2 nagy gerezd fokhagyma
A csülköt alaposan megmossuk, és nagyobb (kb. 3*3cm) darabokra vágjuk, hagyjuk kicsit lecsöpögni. Megtisztítjuk, felkockázzuk a vöröshagymát és a felhevített zsíron üvegesre pároljuk. Rádobjuk a lecsöpögött húst és fehéredésig pirítjuk.
Felöntjük bőven vízzel, hogy ellepje. Meghintjük a sóval, borssal, pirospaprikával. Rázúzzuk a megtisztított fokhagymát és hozzáadjuk a darált pirospaprikát.
Fedő alatt addig főzzük, míg a hús meg nem puhul. (Ez nálam most 90 perc volt.)
A fedőt levéve hagyjuk a felesleges vizet elfőni.
Sós vízben főtt krumplit kínáltam hozzá, amit a sűrű szafttal locsoltam meg. Természetesen nem maradhatott el a savanyú uborka sem mellőle.
A darált húst egy tálba rakom, a rizst megmosom, és hozzáadom a húshoz. A hagymákat zsíron megpirítom, lehúzom a tűzről, majd pirospaprikával megszórom (ez egy pörkölt alap), ráön...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kenyeret megáztatjuk, a tojásokat megfőzzük. A kápiát apró kockára vágjuk. A hagymát apróra vágjuk és egy kis zsiradékon üvegesre pároljuk. A húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A köménymagot a fokhagymával, szemes borssal mozsárban megtöröm, belekeverem a paprikakrémet, elkeverem egy-két evőkanál olajjal. 2. A húst besózom, megkenem a fűszerkrémmel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vöröshagymát negyedeltem, a fokhagymagerezdeket feleztem. A sörbe belekevertem 5-6 evőkanál mustárt, kevés sót és borsot, valamint 2 gerezd fokhagymát apróra vágva. 2. A tál...
Elkészítési idő: 2óra Nehézség: Könnyű