Családireceptkönyv.hu

Fasírt egybesütve tojással


Írta:

Elk. idő: 1.5
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg sertéslapocka,
1 db egynapos zsemle,
1 tojás,
1,5 dkg só,
1 cikk fokhagyma,
kávéskanálnyi finomra vágott vöröshagyma,
kávéskanálnyi finomra vágott zöldpetrezselyem,
késhegynyi törött bors,
2 evőkanálnyi zsemlemorzsa,
20 dkg zsír.

Elkészítés:


A húsos fogások egyik legjobbja! Kiadós étel, amivel alig van munka!

Az előbbiekben ismertetett mennyiségből és módon készítjük a vagdalt húst.

A lisztezett vagy morzsázott deszkán hengert formálunk belőle. A pecsenyesütőt fagyos zsírral kikenjük, rátesszük a megformált húst, vizes kézzel elsimítjuk és a forró sütőbe tesszük. A hús tetejére zsírt tenni nem szabad, sem zsírral leönteni, mert sütés közben megrepedezik. 10 perc múlva mérsékeljük a sütő hőfokát, most a megolvadt zsírjával megöntözzük és mérsékelt forró sütőben sütjük 30-40 percig, időközben saját zsírjával öntözhetjük. Ha a zsírja erősen pirul, sistereg, egy-egy kis forró vizet öntünk alá, hogy a zsír meg ne égjen. Hogy a vagdalt hús megsült-e, azt beleszúrt tűvel vagy hegyes villával állapítjuk meg: ha a szúrás helyén a húsból nem jön ki véres nedv, a hús elkészült. A sütő hevítését megszüntetjük, a vagdalt húst lefedve, 6-8 percig a sütőben hagyjuk, majd a pecsenyesütőből kivesszük a húst, éles késsel 1-1,5 cmes szeletekre szeleteljük, a felesleges zsírt leszűrjük, egy kis forró vizet (1/2 dl) öntünk bele, az edény oldalairól le kaparjuk a rásült piros részt, átforraljuk és külön csészében adjuk a hús mellé.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ehhez a mennyiséghez 3 keményre főzött tojást veszünk. Hideg vízben megmártott, nagyon jól kicsavart tiszta ruhára tesszük a húst, a középén vizes kézzel árkot nyomunk bele, ráhelyezzük a, megtisztított tojásokat, tojásfehérjével vagy felvert tojással megkenjük és a szétnyomott húst ráborítjuk. A szalvéta segítségével hengeralakúra formázzuk és a zsírral vastagon kikent pecsenyesütőbe tesszük; a továbbiakban az egészben sült vagdalt hús módján kezeljük.

Fasírt egybesütve tojással

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Amerikai szaftos tarja
Amerikai szaftos tarja

A tarját kb másfél centis szeletekre vágjuk. A széleit több helyen bevagdossuk, hogy ne ugorjon össze sütés közben. Borsozzuk. A ketchupot összekeverjük a worchestershire szósszal...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Comb - Rakott savanyú káposzta - OK
Comb - Rakott savanyú káposzta - OK

1. A gyorsrizst puhára főzöm, majd a vöröshagymát kicsi olajon megdinsztelem, belerakom a káposztát, borssal megszórom és kevés vizet aláöntve majdnem puhára párolom. 2. Egy jé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajttal és darált hússal töltött szalonna.
Sajttal és darált hússal töltött szalonna.

A videón látható módon, sushi készítő bambuszszőnyegre helyezzétek rá a baconöket, közben ízesítsétek tetszés szerint a darált húst, majd helyezzétek rá! Aztán jöhet a sajt és má...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikoletta
Brassói
Brassói

Tisztítsd meg a húst, majd vágd kockákra. Ezután a krumplival is járj el hasonlóképp, valamint a szalonnát is csíkozd fel, végül a hagymát is vágd apró kockákra. A krumplit főzd me...

Elkészítési idő: 1,5 h
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk