Családireceptkönyv.hu

Cigánypecsenye 2


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg tarja
30 dkg füstölt szalonna
8 gerezd fokhagyma
legalább fél kg vöröshagyma
só ,bors
pirospaprika

Elkészítés:


A cigánypecsenye tarjából készítve a legfinomabb.
Annyi vékony szelet szalonnát szelek amennyi szelet húst készítek, majd bevagdosom őket.
A szalonnákat beleteszem egy tányérba és a mikróban kb. 2-3 perc alatt kisütöm a zsírját. (Így nem fog füstölni sütés közben)

A szalonnazsírt beleteszem egy lábasba és félig megsütöm benne a karikára vágott hagymát.

Amikor kész, beleöntöm az egészet egy tepsibe és egyenletesen elrendezem.
A húst felszeletelem, kiklopfolom.
A fokhagymát összepréselem és egy csészében kevés olajjal összekeverem.
Ezzel a fokhagymás olajjal bekenem a húsokat, majd megsózom és megborsozom őket.
A hús szeleteket lisztbe forgatom, és forró olajban félig megsütöm.
(A liszt nem fogja engedni, hogy később a hús a sütőben nagyon kiszáradjon.)
Ezt követően a szeleteket a hagymára pakolom. Ráteszem a korábban kisütött szalonnacsíkokat, és sütőben 180fokon kb. 20 perc alatt készre sütöm.
Majd a tetejét megszórom pirospaprikával.
Sült burgonyával tálalom.

Cigánypecsenye 2

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar TARHONYÁS HÚS
TARHONYÁS HÚS

60 dkg sertéshúst 2 cm-es kockákra vágunk. Két evőkanál zsíron megpirítunk egy középnagyságú, apróra szeletelt vöröshagymát, amikor rózsaszínű, meghintjük egy fél kávéskanál pirosp...

Elkészítési idő: KB 1 ÓRA
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dubarry szelet
Dubarry szelet

1. vajon világosra pirítunk lisztet, felöntjük egy kevés olyan alaplével, aztán a tűzről lehúzva tejszínnel, reszelt szerecsendióval és tojássárgájával egészítjük ki. 2. A sózot...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Babgulyás
Babgulyás

A kockára vágott v.hagymát a zsiradékon megfonnyasztom,és a kockákra vágott húst belerakom.Ízesítem p.paprikával és delikáttal,felöntöm vízzel(ha kell pótolom!),és jó sűrű pörköl...

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk