1 kg tarja
30 dkg füstölt szalonna
8 gerezd fokhagyma
legalább fél kg vöröshagyma
só ,bors
pirospaprika
A cigánypecsenye tarjából készítve a legfinomabb.
Annyi vékony szelet szalonnát szelek amennyi szelet húst készítek, majd bevagdosom őket.
A szalonnákat beleteszem egy tányérba és a mikróban kb. 2-3 perc alatt kisütöm a zsírját. (Így nem fog füstölni sütés közben)
A szalonnazsírt beleteszem egy lábasba és félig megsütöm benne a karikára vágott hagymát.
Amikor kész, beleöntöm az egészet egy tepsibe és egyenletesen elrendezem.
A húst felszeletelem, kiklopfolom.
A fokhagymát összepréselem és egy csészében kevés olajjal összekeverem.
Ezzel a fokhagymás olajjal bekenem a húsokat, majd megsózom és megborsozom őket.
A hús szeleteket lisztbe forgatom, és forró olajban félig megsütöm.
(A liszt nem fogja engedni, hogy később a hús a sütőben nagyon kiszáradjon.)
Ezt követően a szeleteket a hagymára pakolom. Ráteszem a korábban kisütött szalonnacsíkokat, és sütőben 180fokon kb. 20 perc alatt készre sütöm.
Majd a tetejét megszórom pirospaprikával.
Sült burgonyával tálalom.
1. Három tojást főzz keményre, hámozd meg, s tedd félre. 2. A hagymát vágd kis kockákra, s fonnyaszd meg 5 dkg zsíron. 3. A zsemléket áztasd tejbe, majd jól nyomkodd ki;...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajokat egy teflonban besózzuk, beborsozzuk, majd hirtelen megsütjük. Egy másik dényben üvegesre megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát, a zöldborsót, majd a csíkokra ágott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikákat félbe vágjuk A darált húst olajon dinszteljük a hagymával,paradicsommal és a paprikával. Hogy finomabb legyen tehetünk bele pörköltszaft kockát,de ez el is hagyható....
Elkészítési idő: max 1 óra Nehézség: KönnyűA mustárt, a mézet, az olívaolajat összekeverjük, fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük. A kb. másfél centi vastag hússzeletek mindkét oldalát megkenjük a páccal, és 24 órát ér...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű