700-800 g Sertéshus
1db Zitrombol nyert citromlé
1 db citrom fölvágva
14 db közepes fokhagyma gerezd
150 ml olivaolaj
öröltfekete bors
petrezselyem kb egy csokor
eröspaprika
50 ml fehérbor
2 közepes wöröshagyma
1 pupos evökanál Oregano
1 evökanál kakukfü
só
A sertéshúst szeletekre vágjuk.
Elkészítjük a páclevet, majd bepácoljuk a felszeletelt húst.
Kb 5-6 órát pácoljuk.
Sütöben sütjük vagy grillezzük.
A húst kiklopfoljuk, sózzuk. A fokhagymát apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük. A burgonyát megtisztítjuk és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A húst a fokhagyma felével a tejbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A húst felcsíkozzuk. ◾️A szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük, majd a pörcöt félretesszük. ◾️A maradék zsíron megpirítjuk a felkockázott hagymát, hozzáadjuk a húst és fe...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA lapockát felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd lisztben megforgatjuk. Felforrósított olajon mindkét felén hirtelen megsütjük. Friss salátával, joghurtos öntettel kínáljuk.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sertéslábakat gondosan letisztítjuk, leperzseljük, és váltott vizben tisztára mossuk. Tisztítás után minden lábat hosszában kettévágunk (csak a bőrét), majd bő vízben feltesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű