700-800 g Sertéshus
1db Zitrombol nyert citromlé
1 db citrom fölvágva
14 db közepes fokhagyma gerezd
150 ml olivaolaj
öröltfekete bors
petrezselyem kb egy csokor
eröspaprika
50 ml fehérbor
2 közepes wöröshagyma
1 pupos evökanál Oregano
1 evökanál kakukfü
só
A sertéshúst szeletekre vágjuk.
Elkészítjük a páclevet, majd bepácoljuk a felszeletelt húst.
Kb 5-6 órát pácoljuk.
Sütöben sütjük vagy grillezzük.
A zsiradékban a szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és együtt tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst. Sóval, borssal, ételízesítővel, fokhagymával ízesítjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA velőrózsát megmosom és a vékony hártyától megtisztítom, szokásos módon lisztbe, tojásba és morzsába panírozom... Olajat forrósítok és kisütöm a velőt. A rántott velőt sült krum...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA húst kiklopfoljuk, sóval, borssal be fűszerezzük. Mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük, majd félretesszük. A visszamaradó olajban megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, pirospap...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes1. A karajt klopfoljuk ki, sózzuk, és tojásba, utána reszelt sajtba mártva forró olajban világosra sütjük. 2. Tűzálló tálba rakjuk. 3. A besamelmártás: a vajhoz lisztet kev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű