Családireceptkönyv.hu

Szűzpecsenye vajas leveles tésztában


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 4 személyre:

egy sertés szűzpecsenye egészben
egy friss leveles tészta
3-4 kanál mustár
3 szelet füstölt-főtt sonka (vagy bármilyen, amit szeretünk: pármai, serrano stb.) vagy bacon szalonna
egy tojás sárgája

bors
zsiradék a hús elősütéséhez

Elkészítés:


A húst sózom és serpenyőben, forró zsiradékon világosbarna kérget sütök rá. Rácsra helyezem, leitatom róla a zsiradékot és hagyom, hogy kihűljön,bekenem mustárral. A leveles tésztát kiterítem, a közepére rendezem a sonka szeleteket úgy, hogy hosszanti oldalukon kicsit átfedjék egymást. A húst megborsozom és keresztben a sonkák közepére rakom. Előszór a sonkák alsó részét, majd a felsőket hajtom rá és utána ugyanígy teszek a tésztával is, amelyről levágom a fölösleget. Ezt fogom később felhasználni a díszítéshez. A széleket is ráhajtom szorosan, ha sok lenne, ebből is levágok. Sütőpapírral bélelt tepsire teszem, a hajtásokkal lefelé. A levágott, fölösleges tésztából mintákat szaggatok, és felvert tojássárgájával rögzítem, majd az egészet megkenem tojássárgájával. Mielőtt a 180 fokos sütőbe tolnám 30-35 percre, még kés hegyével fúrok bele pár lyukacskát, hogy majd a sülés közben felszabaduló gőz azokon át távozhasson. Mikor elkészült, érdemes 10-15 percet pihentetni, mielőtt felszeletelnénk. Én nem voltam elég türelmes
Rizi-bizivel kínáltam, s hogy ne legyen túl száraz, az elősütésből a serpenyőben maradt zsiradékot fölöntöttem főzőtejszínnel, dobtam mellé egy gerezd fokhagymát, egy ágacska friss kakukkfüvet, és rottyantottam rajta egyet. Utána sóztam kicsit és tekertem még rá egy kis borsot. A szósznak akkora sikere lett, hogy a fotózásra kerülő adag mellé már nem jutott…

Trükkök, tippek, praktikák:


Érdemes 10-15 percet pihentetni, mielőtt felszeletelnénk. Én nem voltam elég türelmes…

Szűzpecsenye vajas leveles tésztában

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katka
Egyszerű cigánypecsenye
Egyszerű cigánypecsenye

A páchoz egy keverőtálba öntsünk olajat, amire reszeljük rá a fokhagymákat, majd szórjuk bele a fűszerpaprikát, és a majorannát. Adjuk hozzá a mustárt, és sózzuk-borsozzuk az egés...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Borzaska fűszeres rizzsel
Borzaska fűszeres rizzsel

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Comb - Sertéstokány - OK
Comb - Sertéstokány - OK

1. A vöröshagymát szeletekre vágjuk, zsírban vagy olajban megpároljuk és hozzátesszük a csíkokra vágott sertéshúst. A hagymát ne sajnáljuk, jócskán rakjunk hozzá 0,5 kg húshoz akár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Jóasszony szelet
Jóasszony szelet

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Tegyük félre, amíg a raguhoz előkészülünk. A gombát mossuk meg, vágjuk szeltekre vagy kockákra. A szalonnát apró kockákra dara...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk