1 db disznó csülök (800- 1000 g),
5-6 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál só,
1 teáskanál őrölt fekete bors,
1 kiskanál méz,
1 evőkanál majonéz,
1 kis kanál mustár,
1 teáskanál ételízesítő.
Tisztítsuk meg a csülköt egy késsel, mossuk meg jól és szárítsuk meg. Csináljunk néhány mélyebb vágást a csülök bőrén és tegyük bele a félbevágott fokhagymagerezdeket. Dörzsöljük be a csülköt sóval, borssal ízlés szerint és tegyünk rá ételízesítőt ha szeretjük. Keverjük össze a majonézt a mézzel és a mustárral, kenjük meg vele a csülköt úgy, hogy a bőr alá is jusson ebből a keverékből. Hagyjuk az így bepácolt csülköt néhány órát állni, vagy készítsük el elő este és hagyjuk állni reggelig. Tegyük a bepácolt csülköt egy sütőzacskóba és 2-2,5 órán keresztül süssük 160-170 fokon. A sütés idejét mindenki saját maga döntse el, mert ez a sütőtől függ. Ha a csülkön lévő bőr nem pirult meg 2,5 óra alatt akkor emeljünk a hőmérsékleten. Miután kikapcsoljuk a sütőt hagyjuk még a csülköt a sütőben 30 percet. Jó étvágyat!
1. Jól összegyúrjuk a hozzávalókat, majd gombócokat formálunk a masszából. (Kb. 10 gombóc lesz ebből a mennyiségből.) 2. Ellapogatjuk, 1/2 órára a hűtőben pihentetjük, majd paní...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tarja szeleteket kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk Zsiradékon szép pirosra sütjük Magas hőfokon addig sütjük míg kérget kap -, A szeleteket tálba szedjük a visszamaradt z...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: Könnyű1. Az egyben hagyott sertéskaraj csontját eltávolítjuk. 2. Egy tepsit alufóliával kibélelünk, és az aljára karikára vágott hagymát helyezünk. 3. Rárakjuk a karajt, amelyet...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szalonna zsírját kiolvasztjuk, ha kevés, akkor még teszünk hozzá zsírt. A zsíron üvegesre pároljuk az aprított vöröshagymát, rádobjuk a kockára vágott dagadót,és addig keverget...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes