Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

cigánypecsenye


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Pác
4 evőkanál olaj
8 gerezd fokhagyma
2 evőkanál különböző mustár
2 evőkanál fűszerpaprika
Majoranna Bors Só
fűszerpaprika

Elkészítés:


A tarját sütés előtti nap bepácolom ebbe a pácba. Egy tálba összekeverem a pácot.1 ujjnyi vastagra, de inkább kicsit keskenyebbre szeletelem majd lekenem a tarját vele. Éjszakára az, hűtőbe teszem.
Először a szalonnát sütöm ki nem kell, hogy füstös legyen. Amikor a szalonnákat kivettük mehet a kisült zsírba a hús is legjobb, ha be is vagdossuk a hús széleit, hogy ne kunkorodjon fel.
Forgassuk lisztbe és úgy süssük ki. , de előtte vegyük vissza a hőt közepesre és várjunk pár percet, hogy a zsír valóban lehűljön picit. Az is megoldás, ha a serpenyőt pár percre lehúzzuk a tűzről, így megfelelően le tud hűlni.
A húsok mindkét oldalát süssük maximum 4-5 percig, majd vegyük ki a serpenyőből. Ekkor nagyon finom, szaftos, omlós húst fogunk kapni.. a kisült húsra teszem a szalonnát majd sült burgonyával tálalom.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nem szabad tovább sütni, mert akkor rágós húst kapunk a cigánypecsenye egy hirtelen sült hús, és pont ez a lényege: szaftos, tocsogós
Azért forgatom lisztbe sütés előtt, mert a pác ráégne a húsra. Mert zúzott fokhagyma, és törött paprika van benne. A lisztvédő rétegként működik, és így nem lesz keserű a tarja sütés után. Ha párolnám, akkor nem lisztezném, mert akkor vízben lenne a tarja, és nem égne meg a pác. De a cigánypecsenyéhez sütni kell a húst.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sacko
Erdélyi sertéstokány
Erdélyi sertéstokány

Az apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütöm, majd jöhet bele a szintén kockára vágott hagyma és üvegesre pirítom, ha ezzel is megvagyok hozzáadom a felkockázott paprikát és mik...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Disznótoros
Disznótoros

1. A krumplit hámozzuk meg, vágjuk vékony karikákra, és tegyük vékonyan kizsírozott, kiolajozott tepsibe, sózzuk, borsozzuk, és forgassuk össze. Öntsünk rá fél dl vizet. 2. A hurk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar SERTÉS PÖRKÖLT
SERTÉS PÖRKÖLT

A húst megmossuk, leszárítjuk, majd felkockázzuk. A hagymát apróra vágjuk, a paradicsomot, paprikákat felaprítjuk. A felhevített zsíron pirítjuk a hagymát, félrehúzzuk, megszó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Darált - Kolozsvári rakott káposzta - OK
Darált - Kolozsvári rakott káposzta - OK

1. A savanyú káposztát kevés olajon megpároljuk, a darált húst szintúgy, majd ez utóbbit pirospaprikával bőven megszórjuk. 2. Sózzuk, borsozzuk. 3. Puhára főzzük a rizst....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk