menu

Családireceptkönyv.hu

cigánypecsenye


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Pác
4 evőkanál olaj
8 gerezd fokhagyma
2 evőkanál különböző mustár
2 evőkanál fűszerpaprika
Majoranna Bors Só
fűszerpaprika

Elkészítés:


A tarját sütés előtti nap bepácolom ebbe a pácba. Egy tálba összekeverem a pácot.1 ujjnyi vastagra, de inkább kicsit keskenyebbre szeletelem majd lekenem a tarját vele. Éjszakára az, hűtőbe teszem.
Először a szalonnát sütöm ki nem kell, hogy füstös legyen. Amikor a szalonnákat kivettük mehet a kisült zsírba a hús is legjobb, ha be is vagdossuk a hús széleit, hogy ne kunkorodjon fel.
Forgassuk lisztbe és úgy süssük ki. , de előtte vegyük vissza a hőt közepesre és várjunk pár percet, hogy a zsír valóban lehűljön picit. Az is megoldás, ha a serpenyőt pár percre lehúzzuk a tűzről, így megfelelően le tud hűlni.
A húsok mindkét oldalát süssük maximum 4-5 percig, majd vegyük ki a serpenyőből. Ekkor nagyon finom, szaftos, omlós húst fogunk kapni.. a kisült húsra teszem a szalonnát majd sült burgonyával tálalom.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nem szabad tovább sütni, mert akkor rágós húst kapunk a cigánypecsenye egy hirtelen sült hús, és pont ez a lényege: szaftos, tocsogós
Azért forgatom lisztbe sütés előtt, mert a pác ráégne a húsra. Mert zúzott fokhagyma, és törött paprika van benne. A lisztvédő rétegként működik, és így nem lesz keserű a tarja sütés után. Ha párolnám, akkor nem lisztezném, mert akkor vízben lenne a tarja, és nem égne meg a pác. De a cigánypecsenyéhez sütni kell a húst.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mézes-mustáros pácolt husi
Mézes-mustáros pácolt husi

A páchoz mondent összekeverünk. A hússzeleteket kicsit klopfoltam, szélet bevagdostam, majd egyenként megkentem a páccal. 1 éjszakára hűtőbe került. Másnap kicsi olajon kérget s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Skót tojás spagettibabbal
Skót tojás spagettibabbal

A tojásokat főzzük meg, majd tegyük hideg vízbe, végül pedig pucoljuk meg. (én keményre főztem a tojásokat, de ízlés szerint főzhetjük rövidebb ideig, akkor a sárgája még folyós ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
 Csáky  hústekercsek
Csáky hústekercsek

kb 8 paprikábol 1 vöröshagymábol 1 paradicsombol lecsót készittünk. Közben a husokat jó nagyra kiklopfolom. Sózom, borsózom. Amikor a lecsó kész hozzáadom a felvert, tojáso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Jolánka
Fenséges tejszínes gombás sült!
Fenséges tejszínes gombás sült!

A felszeletelt sertéshúst megsózzuk, megborsozzuk, fokhagymával bedörzsöljük és diónyi, apróra vágott vöröshagymát szórunk rá, majd megolajozott vagy vajazott alufóliába csom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk