menu

Családireceptkönyv.hu

cigánypecsenye


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Pác
4 evőkanál olaj
8 gerezd fokhagyma
2 evőkanál különböző mustár
2 evőkanál fűszerpaprika
Majoranna Bors Só
fűszerpaprika

Elkészítés:


A tarját sütés előtti nap bepácolom ebbe a pácba. Egy tálba összekeverem a pácot.1 ujjnyi vastagra, de inkább kicsit keskenyebbre szeletelem majd lekenem a tarját vele. Éjszakára az, hűtőbe teszem.
Először a szalonnát sütöm ki nem kell, hogy füstös legyen. Amikor a szalonnákat kivettük mehet a kisült zsírba a hús is legjobb, ha be is vagdossuk a hús széleit, hogy ne kunkorodjon fel.
Forgassuk lisztbe és úgy süssük ki. , de előtte vegyük vissza a hőt közepesre és várjunk pár percet, hogy a zsír valóban lehűljön picit. Az is megoldás, ha a serpenyőt pár percre lehúzzuk a tűzről, így megfelelően le tud hűlni.
A húsok mindkét oldalát süssük maximum 4-5 percig, majd vegyük ki a serpenyőből. Ekkor nagyon finom, szaftos, omlós húst fogunk kapni.. a kisült húsra teszem a szalonnát majd sült burgonyával tálalom.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nem szabad tovább sütni, mert akkor rágós húst kapunk a cigánypecsenye egy hirtelen sült hús, és pont ez a lényege: szaftos, tocsogós
Azért forgatom lisztbe sütés előtt, mert a pác ráégne a húsra. Mert zúzott fokhagyma, és törött paprika van benne. A lisztvédő rétegként működik, és így nem lesz keserű a tarja sütés után. Ha párolnám, akkor nem lisztezném, mert akkor vízben lenne a tarja, és nem égne meg a pác. De a cigánypecsenyéhez sütni kell a húst.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fokhagymás sertésszelet vajas zöldséggel
Fokhagymás sertésszelet vajas zöldséggel

Felszeleteled a húst kiklopfolod és fűszerezed. Jó forró zsiradékban,hirtelen pirítsd meg egy serpenyőben. Add hozzá a hagymát , fokhagymák és öntsd fel kevés vízzel. Fedd le...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Sertéskaraj, pirított burgonyával, káposztával
Sertéskaraj, pirított burgonyával, káposztával

Egy forró serpenyőben, 1 evőkanál zsíron, megkérgesítjük, az előzőleg alaposan megsózott, megborsozott, őrölt köménnyel megszórt és 1 evőkanál sűrített paradicsommal bemasszírozott...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Sajttal-sonkával töltött sertésszelet
Sajttal-sonkával töltött sertésszelet

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk-óvatosan mert a sajt is sós. Mindegyik szeletre teszünk 1-1 szelet sonkát, sajtot. A karajszeleteket összehajtjuk, lisztbe, tojásba, zs...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ilonka
Rakott hús gombával -spenóttal töltve _hideg tál
Rakott hús gombával -spenóttal töltve _hideg tál

Töltelék elkészítése (gombás): A gombát felszeleteljük, a hagymát, paprikát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, egy kevés bazsalikomot, szerecsendiót szó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk