Családireceptkönyv.hu

Kocsonya


Írta:

Elk. idő: 5 óra
Adag: 12 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 1/2 kg sertés comb
4 db köröm
50dkg bőrke
1 nagy fej vöröshagyma
2 fej foghagyma
1 nagyobb sárgarépa
1 nagyobb fehérrépa
15 - 20 szem feketebors
5 teáskanál só
1 teáskanál pirospaprika

Elkészítés:


A hús ne legyen zsíros, közöljük a hentessel, hogy kocsonyába lesz. Megmossuk és ketté illetve három darabba vágjuk.
A körmöket a hentesnél feldaraboltattjuk, jól megmossuk, a szőrös részeket gázon le égetjük és lekaparjuk, mossuk.
A bőrt ősze tekerjük és madzaggal kötjük össze, így könyebb az eltávolítása.
A húst és a körmöket meg a bört egy 10 literes fazékba rakjuk, hozzáöntünk 4 liter vizet, beletesszük a sót és feltesszük főni. Mikor elkezd rotyogni, leszedjük a habot, és beletesszük a többi hozzávalót, és a lángot kicsire vesszük alatta, hogy éppen, hogy gyöngyözzön.
Így főzzük 4 - 5 órán keresztül. Mikor a körmökről leomlik a hús és minden puha, akkor lekapcsoljuk a gázt.
Kiszedjük a zöldségeket és a húst, mindent félre teszünk, hogy hűljenek egy kicsit. Leszűrjük a levet teaszűrőn, hogy tiszta legyen, majd a körmöket kicsontozzuk.
Tálakba rakjuk a körmöket, egyformán elosztva, majd a főt hússal is ezt csináljuk, a kocsonya levét is rá kanalazuk, hogy, ellepje a húst, ha akarjuk főt répával díszíthetjük, hűtőbe rakjuk.
Citrommal és friss puha kenyérrel fogyasztjuk.

Kocsonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Kávés, vörösboros ragu
Kávés, vörösboros ragu

1. A hajdinát mossuk meg és tegyük fel főni 1,5x mennyiségű, sós vízben. 2. A húst mossuk meg és vágjuk kockákra/csíkokra. 3. A hagymát vágjuk finomra, a fokhagymát préseljük át,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csikós tokány
Csikós tokány

A csíkokra vágott szalonnát megpirítjuk, majd kiszedjük a zsiradékból. Ebben megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a felcsíkozott húst. Pirospaprikát szórunk rá, k...

Elkészítési idő: 60perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Magyaróvári sertésszelet
Magyaróvári sertésszelet

A húst kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk és a zsírban ropogós pirosra sütjük. A vajban megpirítjuk a hagymát, és addig pároljuk benne a megsózott, borsozott, apróra v...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Almás-zöldséges sült csülök - mai ebéd
Almás-zöldséges sült csülök - mai ebéd

Kuktában előfőzöm a kicsontozott csülköket babérlevéllel, fokhagymával, majorannával, őrölt köménnyel, sóval, borssal. A tesibe halmozott almás-zöldségkeveréket megsózom, megborsoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk