Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Tejszines mustáros karaj, a husi omlós,


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg sertéskaraj
1 evőkanál mustár
4 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl
0,5 dl főzőtejszín
friss zöldpetrezselyem
só, bors

Elkészítés:


A húst felkockázzuk és átkenjük sóval, borssal, majd kevés olajban 4-5 percen át pirítjuk. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel és hagyjuk főni 15-20 percet. Majd átrakjuk egy hőálló edénybe. A tejfölt, a mustárt, a tejszínt, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet összekeverjük, leöntjük vele. 180 fokon sütjük 20 percig, de néha megforgatjuk, majd kínálhatjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A hús megpuhul és fincsi lesz, a szósz pedig krémes és ízletes,

Tejszines mustáros karaj, a husi omlós,

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Brassói aprópecsenye (Szilágyi Balázs)
Brassói aprópecsenye (Szilágyi Balázs)

1. Legelső lépésben készítsd elő a krumplit. Tisztítsd meg és vágd kockákra. 2. Tedd fel a krumplit főni hideg, sós vízben. Ha felforrt, 10 percig főzd és szűrd le, még sütni is f...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Cordon bleu
Cordon bleu

A hússzeleteket kiklopfoljuk. A sajtot összekeverjük a felaprított gépsonkával és a hússzeleteket betöltjük vele. Ezután, hagyományos módon bepanírozzuk őket és bő, forró olajban...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: István
Valódi cigánypecsenye
Valódi cigánypecsenye

Tarját megmossuk és felszeleteljük. Ha kell klopfolhatjuk is kicsit, de ne vékonyra. Sózzuk, borsozzuk, az összezúzott fokhagymát is rátesszük, lefedve állni hagyjuk (egy éjszakát...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk