Családireceptkönyv.hu

Tejszines mustáros karaj, a husi omlós,


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg sertéskaraj
1 evőkanál mustár
4 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl
0,5 dl főzőtejszín
friss zöldpetrezselyem
só, bors

Elkészítés:


A húst felkockázzuk és átkenjük sóval, borssal, majd kevés olajban 4-5 percen át pirítjuk. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel és hagyjuk főni 15-20 percet. Majd átrakjuk egy hőálló edénybe. A tejfölt, a mustárt, a tejszínt, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet összekeverjük, leöntjük vele. 180 fokon sütjük 20 percig, de néha megforgatjuk, majd kínálhatjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A hús megpuhul és fincsi lesz, a szósz pedig krémes és ízletes,

Tejszines mustáros karaj, a husi omlós,

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Betyáros rakott káposzta
Betyáros rakott káposzta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Erdélyi sertéstokány
Erdélyi sertéstokány

Az apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütöm, majd jöhet bele a szintén kockára vágott hagyma és üvegesre pirítom, ha ezzel is megvagyok hozzáadom a felkockázott paprikát és mik...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sertésszűz Wellington módra
Sertésszűz Wellington módra

A húst szépen megformázzuk, ami azt jelenti, hogy a végéről levágjuk az elvékonyodó részt, a másik feléről meg lenyessük a kilógó részeket, leszedjük a hártyát, ha van rajta, szóva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
Kolbász - hungarikum
Kolbász - hungarikum

A húst motoros vagy kézi hajtású gépen, 6 mm-es tárcsán megdaráljuk, s a fűszerekkel alaposan összegyúrjuk. A sertésvastagbél egyik végét vékony zsineggel megkötözzük, megtöltjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk