menu

Családireceptkönyv.hu

Sült tarja


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- sertéstarja v. hús
- só
- bors
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- vöröshagyma
- gomba
- tejföl
- reszelt sajt
- pirospaprika
- tojás
- olívaolaj

Elkészítés:


A tarját besózzuk, majd kizsírozott tepsibe tesszük. 1 kg gombát hagymával a hús köré rakjuk, mintegy falat képezve. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk tejföllel, majd megszórjuk reszelt sajttal, csak a ragut. A húsokat fóliával betakarjuk és a sütőben majdnem készre sütjük. Amikor majdnem megsült, a fóliát levesszük és egy-egy tojást ütünk rá, amit pirospaprikával megszórunk és így készre sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Aki nem szereti a gombát, készítse el hagymás csirkemájjal. Azzal építsen falat a hús köré.

Sült tarja

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Imre
Sertéssült, omlós, ropogós, szaftos
Sertéssült, omlós, ropogós, szaftos

A húst tisztítsd meg jó alaposan, majd tedd félre. Egy alkalmas tálkában keverd össze a köményt, a mustárt, a majoránnát, ízlés szerinti mennyiségű sót és frissen őrölt borsot két-...

Elkészítési idő: 2 - 50 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zoltán
Fokhagymás sült tarja paradicsomos mártással recept
Fokhagymás sült tarja paradicsomos mártással recept

A hús szeleteket 1 cm-es darabokra vágtam, nem klopfoltam ki, majd sóztam, borssal megszórtam. Egy szélesebb lábasba tettem, alátettem a zsírt. Öntöttem rá 1-2 dl vizet, a zúzott...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tímea
Sült tarja mézesen
Sült tarja mézesen

A tarját keresztirányban bevagdossuk. Ételízesítővel alaposan bedörzsöljük borssal, az apróra vágott fokhagymával és vöröshagymával megszórjuk ízlés szerint. A tepsibe öntünk eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Comb - Csikós tokány 2 - OK
Comb - Csikós tokány 2 - OK

1. A szalonnát csíkokra metéljük, és az olajban kisütjük. 2. A fölaprított hagymát meg a ceruzányi csíkokra metélt húst hozzáadjuk. 3. Kevergetve néhány percig tovább pirít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk