Családireceptkönyv.hu

Fasírt


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



50 dkg darált sertéshús
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 db tojás
2 db szikkadt zsemle

1/2 kávéskanálnyi őrölt feketebors
1 púpozott teáskanálnyi pirospaprika
zsemlemorzsa

Elkészítés:


A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágom és kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. A megfonnyasztott hagymát a darált húshoz öntjük, ráütjük két tojást, belenyomjuk a 3 gerezd fokhagymát. Egy tálban vízbe áztatjuk a 2 szikkadt zsemlét, majd jól kinyomkodva őket, a darált húshoz adjuk.

Összegyúrjuk a fasírtalapot, közben sózzuk, borsozzuk és pirospaprikát is szórunk rá. Ha túl folyós a fasírtalap, akkor kevés zsemlemorzsát is adjunk hozzá, hogy masszívabb legyen.
A begyúrt alapból golyókat formázunk, kicsit meglapítjuk mindkét oldalát, majd mindegyiket megforgatjuk zsemlemorzsában és forró zsiradékban készre sütjük. Burgonyapürével, rizzsel, vagy más hagyományos körettel kínáljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kitti
Dubarry sertésszelet
Dubarry sertésszelet

A húst kiklopfoljuk és elősütjük. A karfiolt a rózsáira szedve előfőzzük. Ha a hús kész, tepsibe tesszük és rápakoljuk a karfiolt. A margarinból, a lisztből és a tejből besamel már...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csábító karaj a sütőből!
Csábító karaj a sütőből!

A húst megmossuk és szeletekre vágjuk, majd egy tálba tesszük. Átkenjük olajjal és sózzuk, borsozzuk, hagyjuk állni 20-30 percet. Közben a paradicsomot a zellerlevéllel és 3 fokhag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Cserépedényben sült karaj
Cserépedényben sült karaj

A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A bacon szalonnát 3 cm-es csíkokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük. A cserépedényben - amelyet ha szükséges előzőleg...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült oldalas káposztaágyon
Sült oldalas káposztaágyon

az oldalast a csontok mentén kétujjnyi csikokra daraboljuk - bedörzsöljük sóval ,borsal -forró zsiradékon hirtelen átsütjük a húsdarabokat -aláöntünk kevés vizet vagy bort -meg...

Elkészítési idő: 60
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk