50 dkg darált sertéshús
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 db tojás
2 db szikkadt zsemle
só
1/2 kávéskanálnyi őrölt feketebors
1 púpozott teáskanálnyi pirospaprika
zsemlemorzsa
A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágom és kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. A megfonnyasztott hagymát a darált húshoz öntjük, ráütjük két tojást, belenyomjuk a 3 gerezd fokhagymát. Egy tálban vízbe áztatjuk a 2 szikkadt zsemlét, majd jól kinyomkodva őket, a darált húshoz adjuk.
Összegyúrjuk a fasírtalapot, közben sózzuk, borsozzuk és pirospaprikát is szórunk rá. Ha túl folyós a fasírtalap, akkor kevés zsemlemorzsát is adjunk hozzá, hogy masszívabb legyen.
A begyúrt alapból golyókat formázunk, kicsit meglapítjuk mindkét oldalát, majd mindegyiket megforgatjuk zsemlemorzsában és forró zsiradékban készre sütjük. Burgonyapürével, rizzsel, vagy más hagyományos körettel kínáljuk.
A húst felszeleteljük, kiverjük, a szeleteket sózzuk, borsozzuk és pirospaprikával meghintjük. A meghámozott krumpli felét nyersen felszeletelve (az alsó rétegbe kerülő kr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, kevés olajon üvegesre pirítjuk. Közben a húst megmossuk és nagy szeletekre vágjuk, majd 3-4 percen át sütjük a hagymával eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészülünk: felvágjuk apróra a hagymát, paprikát, paradicsomot, felkockázzuk a húst, a krumplit, a répát és nagyobb darabokba vágjuk a fehérrépát. Kókuszolajon üvegesre párol...
Elkészítési idő: bő 1 óra Nehézség: KönnyűA csülköt előző este vízben főzzük puhára, kb. 1 és fél óra alatt. Mikor már langyos, szedjük le a húst és vágjuk kis falatokra. A hagymát apró kockákra vágjuk és zsíron megdinsz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű