menu

Családireceptkönyv.hu

Mustáros sertéstarja pikáns túrómártással


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg kicsontozott sertéstarja
3 evőkanál mustár
3 evőkanál étolaj
5 cl fehérbor
1 teáskanál édes pirospaprika
1 mokkáskanál csípős pirospaprika
1 mokkás kanál őrölt bors
1 evőkanál zsír
egy csipet só
1 dl víz
Túróhab:
15 dkg tehéntúró
70 g tejföl
1 dl habtejszín
1 kicsi fej lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teás kanál őrölt édes pirospaprika
0.5 mokkás kanál csípős paprika
egy csipet só

Elkészítés:


A túrót szitán áttörjük, hogy sima állagú legyen. Hozzáadjuk a tejfölt, a sót, a csípős és az édes paprikát. Kis lyukú reszelőn hozzá reszeljük a lila hagymát és a fokhagymát. Kézi mixerrel alaposan eldolgozzuk. A habtejszínt kézi habverővel kemény habbá verjük és óvatosan a túróhoz keverjük, majd a hűtőbe tesszük.

A húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és nagyon gyengén klopfoljuk.

A mustárt, a fehérbort és az étolajat összekeverjük. Hozzáadjuk az édes és csípős paprikát.

Bekenjük a húsok mindkét oldalát, letakarjuk fóliával és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

Másnap a szeleteket sózzuk és borsozzuk,egy kizsírozott tepsiben egymásmellé rakjuk. A vizet aláöntjük és 180 C fokon kb. 30 percig sütjük. Pirított burgonyával és pikáns habos túrómártással tálaljuk. A hús szeletek szélét pár helyen ha bevágjuk nem ugrik össze sütés közben. A húsokat mindig csak a sütés előtt sózzuk.

Mustáros sertéstarja pikáns túrómártással

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Mátrai borzaska
Mátrai borzaska

A karajt előkészítem, jó nagyra kiklopfolom, sózom, borsozom. A lisztből félre teszek 2-3 evőkanálnyit, a többit kikeverem a tojásokkal és annyi tejjel, hogy sűrű, de még folyékony...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Fokhagymás, bőrös sült oldalas
Fokhagymás, bőrös sült oldalas

A húst a csontok között tetszés szerinti darabokra vágjuk. Alaposan beszórjuk sóval, borssal és ételízesítővel. Tepsibe rakjuk a húsokat. A fokhagyma gerezdeket félbe vágva, a h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Karaj gombás sonkás sajtmártással sütve
Karaj gombás sonkás sajtmártással sütve

A karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, kevés olajon hirtelen megsütjük mind a két oldalát, és egy tűzálló tálba helyezzük a szeleteket. Tetejükre sonkaszeletet t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sertés rafinéria Éva módra
Sertés rafinéria Éva módra

A vöröshagymát fölvágjuk kockára a tetszölegesen fölvágott paprikával elkezdjük étolajon dinsztelni mintha pörköltet készitenénk. Amikor már van egy kis szine akkor a fokhagymát é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk