50 dkg darált hús, 1 fej hagyma, 2 cikk fokhagyma, kevés olaj, só, bors, 1 tojás, a panírozáshoz: liszt-tojás- zsemlemorzsa.
A két féle hagymát apróra vágjuk és kevés olajban megdinszteljük, majd a húshoz adjuk, hozzáadjuk a tojást, sóval és borssal fűszerezzük és összedolgozzuk. A darált húsból golyónyi masszákat formázunk, tenyerünkkel ellapítjuk és lisztbe, tojásba majd zsemlemorzsába forgatjuk óvatosan. Sütőlemezre pakoljuk és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A szüzet szárazra töröljük, éppen csak egy lehelet sóval, ám annál több frissen őrölt borssal megszórjuk. A felületén elkenünk 2 ek ketchupot, majd meghintjük oregánóval. A húst a...
Elkészítési idő:1. A füstölt oldalast néhány órára hideg vízbe áztatjuk. A töltelékhez egy kis lábasban 2,75 deci vizet felforralunk, csipetnyit megsózzuk, a megmosott rizst beleöntjük, és lefödve...
Elkészítési idő: 3 hA húst tisztítsd meg alaposan, vágd egységes méretű csíkokra, majd sózd be és tedd félre. A szalonnát kockázd fel, ahogyan a hagymát, a paradicsomot, a répát és a paprikát is. Ha...
Elkészítési idő: