1 kg tarja
30 dkg füstölt szalonna
8 gerezd fokhagyma
legalább fél kg vöröshagyma
só ,bors
pirospaprika
1 kg krumpli
A szalonnát szeletekre vágom, bevagdosom és kisütöm. A szalonnazsírt beleteszem egy lábasba és félig megsütöm benne a lisztbe forgatott, karikára vágott hagymát, olajban megsütöm. A húst felszeletelem, a fokhagymát összepréselem és egy csészében kevés olajjal, pirospaprikával összekeverem. Ezzel a fokhagymás olajjal bekenem a húsokat, majd megsózom és megborsozom őket. A hús szeleteket lisztbe forgatom, és forró olajban félig megsütöm. A krumplit meghámozom és hasábra vágom, félig puhára főzöm sós vízben.
A tepsibe rendezem a félig megfőtt krumplit, ráhelyezem a hússzeleteket, azok tetejére szórom a sülthagymát, ráteszem a korábban kisütött szalonnacsíkokat, és sütőben 180fokon kb. 20 perc alatt készre sütöm.
A főtt csülköt felszeleteljük, a burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és vastagabb szeletekre vágjuk. Egy tepsit kizsírozunk, vagy olajjal kikenünk, majd egy réteg felkarikázo...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Összekeverem a paprikát, a borsot és a lisztet. 2. A húst kb. 6 dekás darabokra vágom, kiverem, sózom, a fűszerlisztbe forgatom és forró olajban hirtelen kisütöm. 3. A s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tarját kicsit klopfoljuk ki, majd mindkét oldalán sózzuk és borsozzuk a szeleteket. Keverjük össze a pác hozzávalóit, a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, az olajat, a rozmar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A húst kiklopfoljuk és besózzuk, margarinon mindkét oldalát kicsit elősütjük, majd egy tepsibe egymás mellé helyezzük. Ízlés szerint fűszerezzük, és nagy lyuku reszelő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű