Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Cigánypecsenye sertéstarjából


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 kg tarja
30 dkg füstölt szalonna
8 gerezd fokhagyma
legalább fél kg vöröshagyma
só ,bors
pirospaprika
1 kg krumpli

Elkészítés:


A szalonnát szeletekre vágom, bevagdosom és kisütöm. A szalonnazsírt beleteszem egy lábasba és félig megsütöm benne a lisztbe forgatott, karikára vágott hagymát, olajban megsütöm. A húst felszeletelem, a fokhagymát összepréselem és egy csészében kevés olajjal, pirospaprikával összekeverem. Ezzel a fokhagymás olajjal bekenem a húsokat, majd megsózom és megborsozom őket. A hús szeleteket lisztbe forgatom, és forró olajban félig megsütöm. A krumplit meghámozom és hasábra vágom, félig puhára főzöm sós vízben.
A tepsibe rendezem a félig megfőtt krumplit, ráhelyezem a hússzeleteket, azok tetejére szórom a sülthagymát, ráteszem a korábban kisütött szalonnacsíkokat, és sütőben 180fokon kb. 20 perc alatt készre sütöm.

Cigánypecsenye sertéstarjából

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Tepsis csülök
Tepsis csülök

A főtt csülköt felszeleteljük, a burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és vastagabb szeletekre vágjuk. Egy tepsit kizsírozunk, vagy olajjal kikenünk, majd egy réteg felkarikázo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Karaj - Cigánypecsenye - OK
Karaj - Cigánypecsenye - OK

1. Összekeverem a paprikát, a borsot és a lisztet. 2. A húst kb. 6 dekás darabokra vágom, kiverem, sózom, a fűszerlisztbe forgatom és forró olajban hirtelen kisütöm. 3. A s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Omlós sült sertéstarja
Omlós sült sertéstarja

A tarját kicsit klopfoljuk ki, majd mindkét oldalán sózzuk és borsozzuk a szeleteket. Keverjük össze a pác hozzávalóit, a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, az olajat, a rozmar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gombás ragu alatt sült sajtos hús
Gombás ragu alatt sült sajtos hús

Elkészítés: A húst kiklopfoljuk és besózzuk, margarinon mindkét oldalát kicsit elősütjük, majd egy tepsibe egymás mellé helyezzük. Ízlés szerint fűszerezzük, és nagy lyuku reszelő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk