1 kg sertéstarja
paprika, paradicsom
2-3 fej vöröshagyma
só
bors
3 db tojás
A húst megmossuk, kb. fél-egy cm-es szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, aki szereti, tehet rá még foghagymát is, majd hagyjuk állni. Addig a zöldségeket felszeljük, én a paprikát és a paradicsomot is karikára szoktam vágni, de bárhogyan felhasználható, a hagymát felkockázzuk, megdinszteljük. Rádobjuk a paprikát, paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, majd a húst a lecsó tetejére pakolgatjuk. Saját levében főzzük, amennyiben szükséges, akkor egy pici vízzel pótolhatjuk az elvesztett folyadékot. Amíg az étel fő, addig a három tojást sóval felverjük. Amikor a hús megpuhult, kiszedjük a lecsóból, félretesszük, majd a felvert tojást a lecsóhoz öntjük, néhány percig kevergetjük, majd a húst visszatesszük a lecsóba.
Én nem szoktam külön köretet csinálni mellé, de akár rizzsel, akár tarhonyával is nagyon finom.
1. A kisütött szalonnán megpirítjuk a hagymát, paprikázzuk, rárakjuk a húst (kisebb kockákra vágva, ha oldalassal készítjük darabokra vágva) hozzátesszük az apróra vágott zöldpapri...
Elkészítési idő:Elkészítés : A vaj és az olívaolaj keverékén hirtelen süssük meg az előzőleg megsózott, megborsozott hússzeleteket. Ha nem férnek el egyszerre a serpenyőben, akkor több részletben...
Elkészítési idő:A vöröshagymát megpucoljuk és 4 felé vágjuk mindegyiket. A fokhagymát gerezdekre szedjük és szintén megpucoljuk. A fűszereket előkészítjük. A csülköt egy nagy fazékba tesszük, fel...
Elkészítési idő: 3 óra1. Az összes hozzávalókat jól összegyúrtam, 2 rudat formáltam és kizsírozott tepsibe tettem,tojásfehérjével lekentem (ettől szép csillogós) és sütöttem. 2. Petrezselymes újburgo...
Elkészítési idő: