1 kg sertéstarja
paprika, paradicsom
2-3 fej vöröshagyma
só
bors
3 db tojás
A húst megmossuk, kb. fél-egy cm-es szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, aki szereti, tehet rá még foghagymát is, majd hagyjuk állni. Addig a zöldségeket felszeljük, én a paprikát és a paradicsomot is karikára szoktam vágni, de bárhogyan felhasználható, a hagymát felkockázzuk, megdinszteljük. Rádobjuk a paprikát, paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, majd a húst a lecsó tetejére pakolgatjuk. Saját levében főzzük, amennyiben szükséges, akkor egy pici vízzel pótolhatjuk az elvesztett folyadékot. Amíg az étel fő, addig a három tojást sóval felverjük. Amikor a hús megpuhult, kiszedjük a lecsóból, félretesszük, majd a felvert tojást a lecsóhoz öntjük, néhány percig kevergetjük, majd a húst visszatesszük a lecsóba.
Én nem szoktam külön köretet csinálni mellé, de akár rizzsel, akár tarhonyával is nagyon finom.
A fasírt egy remek dolog, hiszen egyszerű elkészíteni, finom, és tápláló. Ez itt egy egyszerű, finom, és rendkívül ízletes fasírt recept sertéshúsból! Olajon megdinszteljük az apr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Darált húst dinsztelt hagymán megsütöttem, fűszereztem (só, bors, köménymag, picike kurkuma) 2. Közben elkészítettem a kencét: kb. 3 nagyobb sárgarépát és ugyanennyi mennyiségű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a húst jól megtisztítjuk, a hártyás részt eltávolítjuk, ha van rajta. Vékonyra klopfoljuk, és meghintjük 1-1 csipet sóval. Egy magasabb falú lábasban olajat forrósítunk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Fél kg darált sertéshúshoz keverek két tojást, sót, borsot, delikátot, piros paprikát, két gerezd fokhagymát és egy kis fej vöröshagymát áttörve. 2. Zsemlemorzsából pedig an...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű