1 kg sertéstarja
paprika, paradicsom
2-3 fej vöröshagyma
só
bors
3 db tojás
A húst megmossuk, kb. fél-egy cm-es szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, aki szereti, tehet rá még foghagymát is, majd hagyjuk állni. Addig a zöldségeket felszeljük, én a paprikát és a paradicsomot is karikára szoktam vágni, de bárhogyan felhasználható, a hagymát felkockázzuk, megdinszteljük. Rádobjuk a paprikát, paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, majd a húst a lecsó tetejére pakolgatjuk. Saját levében főzzük, amennyiben szükséges, akkor egy pici vízzel pótolhatjuk az elvesztett folyadékot. Amíg az étel fő, addig a három tojást sóval felverjük. Amikor a hús megpuhult, kiszedjük a lecsóból, félretesszük, majd a felvert tojást a lecsóhoz öntjük, néhány percig kevergetjük, majd a húst visszatesszük a lecsóba.
Én nem szoktam külön köretet csinálni mellé, de akár rizzsel, akár tarhonyával is nagyon finom.
A bacon kivételével a hozzávalókat összedolgozzuk. Fasírtot formázunk és a félbevágott baconnel körbetekerjük. Sütő papírral bélelt tepsibe tesszük , és 180 fokon légkeverős sütőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA dagadót szórjuk be grill fűszerkeverékkel kívül-belül. A belsejébe szórjunk még 1 tk majorannát, hagyjuk állni 20 percig. A gombát, paprikát és a csirkemájat vágjuk kis kockákra....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA hozzávalókból sűrű palacsintatésztát készítünk. Sütőpapíros tepsibe tesszük a bacon csíkokat és pirosra sütjük. Rákanalazzuk a palacsintatésztát és a tésztát is pirosra sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy magas tepsit vagy jénait kibélelünk úgy alufóliával, hogy majd be tudjuk takarni vele a húst. 2. A karajt bevagdossuk, úgy mintha szeletelnénk, de nem vágjuk el az alját...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz